Ingezamelde giften: 8088 €

 • 89.9%

  Streefdoel: 9000 €

Afgelegde afstand: 8494 km

 • 94.4%

  Streefdoel: 9000 km

1 oktober tot 1 januari

Amma komt sinds meer dan 30 jaar naar Europa om ons te omhelzen. Voor miljoenen mensen is dat een kostbare ervaring die hen hielp om liefde, vrede en sereniteit te ervaren. Tegelijk waren Amma’s programma’s een belangrijk moment om de humanitaire projecten van Embracing The World (ETW) te steunen. Omdat ook dit jaar Amma’s Europatour niet door kan gaan, stappen we samen weer naar haar toe en sponsoren zo tegelijk haar humanitaire initiatieven.

WAAROM
Met dit project van mededogen steunen wij de mensen die voor hun primaire levensbehoeften afhankelijk zijn van de hulp van Embracing The World.

WAT GAAN WE DOEN
In de periode dat we Amma normaal gezien in Europa zouden ontmoeten, houden we een grote sponsorwandeling. Het idee is dat we een deel van het bedrag dat we normaal uitgeven om Amma tijdens haar Europatour te bezoeken, nu schenken ten gunste van haar humanitaire projecten. De actie loopt – net als vorig jaar –van 1 oktober 2021 tot 1 januari 2022.
Het doel is om vanuit België de symbolische afstand van 9000 km af te leggen en tegelijk geld in te zamelen. Het is een beetje als samen Amma’s programma voorbereiden: ons samen inzetten voor een goed doel. 9000 km is de afstand die ons van Amma scheidt! Op deze manier kan afstand ons dichter bij elkaar brengen. Want Amma zegt: “Waar Liefde is, is er geen afstand.”
Dit aspect van Liefde krijgt in deze editie meer nadruk. Je kunt wandelen om aan je kilometers te komen maar je kunt dit keer ook de kilometers meerekenen die je aflegt om een ander te helpen, om goed te doen voor de natuur, verbondenheid te creëren met Amma, met medemensen, de natuur, innerlijke stilte …
Er is dus veel ruimte om te kiezen hoe je je kilometers van liefde aflegt. We doen enkele suggesties:

 • jouw lievelingssport beoefenen: bv  zwemmen, hardlopen, wandelen …
 • milieuvriendelijke vervoersmiddelen gebruiken, zoals skates, fietsen etc.
 • met jouw vrienden of familie een bezoek brengen aan een bijzondere culturele plek in uw omgeving.
 • jouw wandeling een ecologische invulling geven, bijvoorbeeld door onderweg afval te verzamelen of door bomen te planten
 • iemand bezoeken die alleen is of jou nodig heeft.
 • mediteren terwijl je wandelt, zoals veel filosofen deden om helderheid van geest te creëren.

Je hebt waarschijnlijk zelf nog vele andere ideeën, waar wij zeer benieuwd naar zijn! We zouden graag van jou horen hoe jij jouw kilometers invult en we zouden ook graag jouw verhaal en foto delen met anderen. Juist om ook op die manier elkaar te inspireren en dichter bij elkaar te komen! Hieronder meer hierover.
Zo was er vorig jaar in UK een man van 97 jaar die elke dag rondjes rond zijn keukentafel stapte! Hoe inspirerend is dat! Door ervaringen en foto’s te delen met andere Europese landen kunnen we er een echte ‘Europatour’ van maken. Stel u voor dat uw foto gekozen wordt voor het afsluitend filmpje dat zeker ook aan Amma getoond zal worden!

HOE WERKT HET

Je bent geheel vrij om kilometers en/of euro’s te schenken. Er zijn meerdere opties:

 1. Kilometers èn euro’s: Je verzamelt kilometers en je doet een schenking
 2. Alleen euro’s: Je wilt een donatie doen maar je hebt geen tijd, zin of mogelijkheid om te wandelen? Vraag iemand om in jouw plaats te stappen.
 3. Alleen kilometers: Heb je tijd om kilometers te verzamelen maar onvoldoende middelen om een schenking te doen? Zoek in je omgeving sponsors voor dit goede doel.

Vind je in je directe omgeving geen stap- of sponsor-buddy? Probeer het dan via onze sociale media (zie verder) of mail ons: vriendenvanamma@telenet.be. Wij zullen je matchen zodat je toch mee kunt doen.

INSPIRATIE EN COMMUNICATIE

Om te laten weten dat in deze sponsoractie niemand alleen wandelt, zullen we jullie via verschillende kanalen op de hoogte houden van de verhalen en foto’s die met ons gedeeld worden, via:

 • Websitewww.vriendenvanamma.be Hier vind je alle informatie terug en kan je de barometers volgen voor de kilometers en de schenkingen.
 • Email*: We sturen af en toe een nieuwsbrief  met de leukste verhalen en foto’s. Je kunt ook jouw foto’s/verhalen via email naar ons sturen : vriendenvanamma@telenet.be
 • Facebook*: “9000kmvanliefde/d’amour-BE” Vraag om toegelaten te worden tot deze groep. Jouw creativiteit kan voor anderen inspirerend zijn!* Vindt hier je stap-/sponsorbuddy.
 • Instagram*: Deel jouw foto met de hashtag #9000kmvanliefde. De mooiste foto’s uit de Facebookgroep zullen we ook gebruiken voor de instagramaccount #9000kmvanliefde_be. Ga er gerust al eens een kijkje nemen en tag ons bij het plaatsen van jouw foto’s. We zijn héél benieuwd naar jouw foto’s! Vooral wandelaars, groepen en kinderen werden vorig jaar het meest geliked.

Het zou leuk zijn als je deze afbeelding toont op de foto’s die je maakt, zodat dit als herkenningspunt op alle foto’s terugkomt. Je kunt het gemakkelijk afdrukken op een A4-blad bijvoorbeeld.
* Als je foto’s of berichtjes doorstuurt of op onze sociale netwerken plaatst, geef je ons automatisch toestemming om die foto’s en berichtjes, te publiceren, te delen en openbaar te maken als bewijs van het initiatief, met als doel de promotie van dit en toekomstige evenementen op elk medium, digitaal of papier, zonder dat je om enige economische vergoeding kan vragen.

DONATIES

U kunt een schenking naar keuze doen op rekeningnummer:
BE95 7340 4740 8858 met als begunstigde “9000kmvanliefde”. Vermeld bij de mededeling het aantal kilometers.
Alle donaties komen volledig ten goede aan de humanitaire projecten van ETW. (Wij kunnen geen bewijs voor belastingaftrek verstrekken.)

SAVE THE DATE

Vele Europese landen zijn omwille van gunstiger weersomstandigheden al op 1 september gestart en voor hen valt de afronding samen met het tijdstip waarop Amma normaal gezien haar Europatour zou afronden. Speciaal voor die gelegenheid zal Swami Shubamritananda Puri op 14 november een online satsang geven.
Wij starten op het moment dat Amma’s Europatour meestal start. Voor ons zal 14 november een inspirerende tussenstop halverwege zijn. Een gelegenheid om te zien of we naar onze intenties bijgedragen hebben en een kans om onze betrokkenheid te vernieuwen. Wij ronden deze sponsoractie af op 1 januari 2022.