Noodhulp Overstromingen Kerala

 

Noodhulp bij overstromingen in Kerala

De recente overstromingen in Kerala hebben een immense chaos veroorzaakt, die gepaard gaat met het verlies van vele mensenlevens en bezittingen. Het is één van de grootste rampen die het land sinds vele decennia heeft meegemaakt. Het dodental neemt nog altijd met de dag toe en onbeschrijfelijk veel oogsten en eigendommen zijn verloren gegaan. Honderd duizenden mensen verblijven in opvangkampen.

Amma heeft 10 miljoen rupee (1,25 miljoen euro) geschonken aan het Noodhulpfonds van Kerala’s Eerste Minister. Embracing The World werkt dag en nacht in hulp- en medische kampen en zorgt voor maaltijden, kleding en medische hulp. Sommige gebieden zijn zodanig overstroomd dat de artsen enkel vanaf boten kunnen werken.

 

Daarnaast is er op de Amrita University Campus een 24-uurs hulplijn geïnstalleerd. Hier zijn 400 studenten en vrijwilligers van het faculteitspersoneel actief. In vijf dagen hebben zij meer dan 25.000 telefoontjes verwerkt. Zij brachten zo meer dan 100.000 mensen in contact met redders of noodhulp.

Vele van de Amrita Vidyalayam scholen functioneren nu als een vluchtelingenkamp. De vrijwilligers ter plaatse voorzien de getroffenen van drinkwater, levensmiddelen, kleding en dekens. Naargelang de situatie en de noden verder worden geëvalueerd, zal ook de noodhulp verder uitgebreid worden.

Als u deel wilt hebben aan deze reddingswerken, kunt u uw bijdrage overschrijven naar:

  • Vrienden van Amma ‘ETW’
  • Broekstraat 6, 9140 Tielrode
  • BE18 7360 4359 1965
  • Onder vermelding van “Noodhulp Overstromingen Kerala”