Leer om je helemaal te geven en onbevreesd te zijn

 EEN RETRAITE MET AMMA’S OUDSTE DISCIPEL

ZATERDAG & ZONDAG 29 & 30 MEI

Swami Amritaswaroepananda Poeri zal deze inspirerende tweedaagse retraite leiden. Maak kennis met Amma’s leringen onder leiding van haar oudste discipel. Swamiji zal onder andere spirituele lezingen geven, interactieve sessies leiden en devotionele zang en meer aanbieden. Er zullen ook sessies zijn met andere discipelen van Amma.

Zaterdag 29 mei: 15u00 – 04u30 (30/05) *
Zondag 30 mei: 16u00 – 04u30 (31/05) *

* Deze tijden kunnen nog veranderen

De retraite start zaterdagochtend met een inspirerende Homa (vuurceremonie) die voor iedereen toegankelijk is en uitgezonden wordt via YouTube. Contacteer ons via events@amma.org als u hierover meer informatie wilt ontvangen, of als u met een speciale intentie wilt deelnemen.
Elke ochtend zal Swami Amritaswaroepananda Poeri een satsang (spirituele lezing) houden en in gesprek gaan met enkele van Amma’s toegewijden. De avondprogramma’s bestaan uit een interactieve vraag-en-antwoordsessie en bhajans (devotionele zang), onder leiding van Swamiji. Daarnaast zullen onder andere Amrita Yoga en momenten voor meditatie worden aangeboden door Amma’s leerlingen. Er wordt voldoende tijd voorzien voor pauzes.

Bekijk hier de promovideo om een idee te krijgen van de retraite.

Praktische toelichting:

 • U kunt zich via deze link online registreren voor de retraite:
  https://onlineretreats.amma.org
 • Als je een Amma Live-account hebt, kun je hetzelfde e-mailadres en wachtwoord gebruiken om in te loggen en je te registreren voor de retraite.
 • Registratie is mogelijk voor één dag of voor beide dagen. Hoewel we aanraden om zoveel mogelijk deel te nemen aan de live-sessies, zullen herhalingen van alle sessies een maand lang beschikbaar zijn.
 • De retraite is in het Engels. Vertalingen in het Frans, Spaans, Duits, Italiaans en Russisch zijn binnen de 24-48 uur beschikbaar. Japans is binnen 72 uur beschikbaar.
 • De kosten van de retraite zijn: $108 voor beide dagen (ongeveer €89), $65 voor één dag (ongeveer €45). Als deze prijs voor u onoverkomelijk is, stuur dan een e-mail naar events@amma.org om een lagere prijs aan te vragen.

Sinds het begin van de Covid-19-pandemie heeft Amma’s organisatie in India, de Mata Amritanandamayi Math, essentiële hulp georganiseerd:

 • Gezondheidszorg voor Covid-19-patiënten
 • Financiële steun en voedselvoorziening voor duizenden gezinnen die geen inkomen meer hadden
 • Coördinatie van de vaccinatiecampagne voor personeel in de gezondheidszorg in Kerala
 • Het opzetten en runnen van een telefonische hotline voor mensen die lijden aan angst en depressie als gevolg van de pandemie.

Desalniettemin is de tweede golf van de Covid-19-pandemie in India verwoestend. Veel mensen verloren het leven en de nood aan humanitaire hulp ter ondersteuning van de pandemieslachtoffers neemt dagelijks toe. Daarom heeft Vrienden van Amma VZW, samen met andere Europese NGO’s, de “COVID-19 hulp voor India” in het leven geroepen. Indien u een bijdrage zou willen doen, kan dat op:
 

Vrienden van Amma ‘ETW’
BE18 7360 4359 1965
Met vermelding van: COVID-19 hulp voor India
 
Alle bijdragen worden aangewend om de Mata Amritanandamayi Math te steunen om medische en daaraan gerelateerde zorg te blijven geven aan getroffenen en hun families.

Lees meer 1 (Engels)
Lees meer 2 (Engels)

De muziek van de stilte

Retraite met Swami Poernamritananda Poeri
16-18 april 2021


Het team van de stilteseminaries van Amritapoeri nodigt u van harte uit voor een unieke retraite met Swami Poernamritananda Poeri. In deze retraite zal Swamiji vertellen over spirituele ervaringen, beschouwingen geven over de Sri Chakra Yantra (een oersymbool dat de vereniging van Shiva en Shakti vertegenwoordigt) en licht werpen op de meditatiebeoefening van Nada Yoga, een eenvoudige, op klank gebaseerde oefening die ons van de uiterlijke geluiden naar de innerlijke klank en uiteindelijk tot stilte leidt.
 • Satsangs over Mystieke Ervaring,
 • Nada Yoga & de Sri Chakra Yantra
 • Geleide meditaties
 • Vraag en antwoord met Swamiji
 • Fluitmeditatie
 • Bhajan-lessen
 • Yogalessen
Vertalingen worden voorzien in het Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Japans en Russisch.
De sessies blijven 7 dagen beschikbaar.

Leid ons naar het Licht

Een Paasretraite met Swami Shubamritananda Puri
2-4 april 2021


Vele jaren gaf Swami Shubamrita met Pasen een retraite in één van de Europese landen. We zijn blij dat we die traditie in ere kunnen houden en zijn retraite dit jaar vanuit Amritapuri kunnen aanbieden, zodat iedereen kan deelnemen.
Hieronder lees je hoe Swami de retraite ziet:

“Wij zijn allemaal lichtgevende sterren die versluierd zijn door een menselijk lichaam. Het licht dat we zoeken zit altijd al in ons en straalt voluit. We hoeven ons enkel maar naar binnen te keren. Laten we tijdens deze Paasretraite mediteren en reflecteren op hoe we in contact kunnen komen met dit innerlijke licht en de duisternis vaarwel kunnen zeggen.
Laten we ons afstemmen op Amma’s Licht dat altijd in ons hart schijnt als het goddelijke licht van het Zelf”
  

3 volledige dagen met Swamiji:
 • Satsangs
 • Zit- en wandelmeditatie
 • Vraag & Antwoord sessies LIVE met Swamiji via Zoom
 • Yoga & Herstellende yoga
 • Reflecties op bhajanteksten
 • Teksten over stilte
Vertalingen in Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Japans, Russisch zijn voorzien.
De sessies blijven 7 dagen beschikbaar.
Amrita Silent Retreats nodigt je uit voor een lezing en korte meditatie gegeven door Swami Shubamritananda op 21 maart 2021, om 18u00 (Europese tijd).
De lezing zal in het Engels gegeven worden, het onderwerp zal zijn:
“Finding Fulfillment in Life”
Meeting ID: 820 2151 1651
Passcode: 097472
We zien uit naar je deelname!

 

Liefde is het antwoord

Een retraite, geleid door Amma’s meest ervaren swami,
met als thema “Goddelijke Liefde”
Zaterdag & zondag 13 & 14 februari

Deze inspirerende tweedaagse retraite zal geleid worden door Swami Amritaswarupananda Puri. Neem de tijd om in contact te komen met Amma’s wijze lessen onder leiding van haar oudste discipel. Swamiji zal onder meer spirituele lezingen geven, interactieve sessies begeleiden en devotionele zang aanbieden. Er zullen ook sessies zijn met Amma’s Noord-Amerikaanse discipelen.

Zaterdag 13 feb
14u00 – 04u30 CET*
Zondag 14 feb
15u00 – 04u30  CET*

* CET = Central European Time. De planning is onder voorbehoud.

Het tijdstip waarop de live-sessies uitgezonden worden, is gebaseerd op de Noord-Amerikaanse tijdzones. Maar deelnemers buiten Noord-Amerika zijn evenzeer welkom om zich te registreren. De retraite wordt in het Engels gegeven. Vertalingen in het Duits, Spaans, Italiaans, Japans en Frans zullen binnen ongeveer 24 uur na de livesessie beschikbaar zijn. Mogelijks worden er nog vertalingen naar andere talen toegevoegd, kijk hiervoor op amma.org/SwamijiFebRetreat. Tot 14 dagen na de retraite zijn herhalingen van de sessies beschikbaar.

De retraite begint op zaterdag met een inspirerende Homa Vuur Ceremonie die uitgezonden wordt via YouTube en voor iedereen toegankelijk is. Het is mogelijk om hiervoor in te schrijven met een speciale intentie. Deze inschrijving zal binnenkort worden geopend op amma.org/SwamijiFebRetreat .

Op beide dagen zal Swami Amritaswarupananda Puri beginnen met een satsang (spirituele lezing) en een speciaal discussiepanel houden met enkele van Amma’s oudste toegewijden. Beide dagen worden afgesloten met een avondprogramma onder leiding van Swamiji. Dit omvat een interactieve vraag-en-antwoordsessie en bhajans (devotionele zang). Daarnaast zullen Amrita Yoga, momenten voor meditatie en inspirerende voordrachten worden aangeboden door Amma’s discipelen en toegewijden. Er wordt voldoende tijd voorzien voor pauzes.

Registreren is nu mogelijk
Als je een Amma Live-account hebt, mag je hetzelfde e-mailadres en wachtwoord gebruiken om in te loggen en je te registreren voor de retraite.

Voor het volgen van beide dagen zijn de kosten ongeveer € 89,00 (108 USD),  voor één dag ongeveer € 54 (65 USD).

Details en de meest actuele info vindt u op: amma.org/SwamijiFebRetreat
Als je niet in staat bent om de gevraagde prijs te betalen, stuur dan een e-mail om te informeren naar het aanvragen van een lagere prijs: events@amma.org

Ook voor andere vragen neem je best rechtstreeks contact op met: events@amma.org.

Organisator: MA Center, San Ramon, Californie (USA)

Vrienden van Amma

Wij nodigden jullie een maand geleden uit om een extra inspanning te doen om het vooropgestelde doel van “9000 km van Liefde” voor 01-01-2021 te bereiken. Inmiddels is die datum gepasseerd en we weten niet of u al eens  gekeken heeft waar we uit zijn gekomen?

We zijn meer dan blij verrast dat we ons doel voorbijgeschoten zijn en geland zijn op een bedrag van bijna 11.000 euro aan donaties! Dat is een fantastische bijdrage aan wat Amma Europe totaal bijeengebracht heeft ten gunste van Embracing The World. We tonen u een video die in Engeland ter afronding van deze sponsoractie samengesteld werd:

 

 

We sluiten de sponsoractie af met dankbaarheid voor de grote betrokkenheid van zovele mensen in deze, toch voor iedereen, moeilijke periode.
Wij vragen u dan ook om niet meer te storten op de rekening die wij voor dit doel openstelden. Bijdragen aan de ondersteuning van Amma’s charitatieve projecten kan nog altijd – en blijft nodig. U vindt het rekeningnummer op onze website onder Embracing The World. Alsook onder de tab Live Satsangs als u daar klikt op Amma Live from Amritapuri. (Scroll even naar beneden tot u de Belgische vlag ziet en klik daarop.)

Wij hopen dat u deze laatste pagina ook regelmatig bezoekt om Amma live te kunnen zien (momenteel één maal per 2 weken op zaterdagnamiddag). Amma geeft ons hiermee de mogelijkheid om in contact te blijven met haar en met mensen die zich door haar lieten inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Amma zegt keer op keer dat we moedig moeten zijn en dat ze ons allemaal in haar hart draagt. Met deze woorden in gedachten nodigen we je uit om enthousiast en positief te blijven. Voor jezelf, maar ook om een lichtpunt voor je medemens te kunnen zijn. Er zijn vele manieren om je te laten inspireren:

Wij zien uit naar het moment waarop we weer elke twee weken kunnen samenkomen om te zingen en te mediteren. Laat ons tot die tijd de geboden kansen gebruiken om ons verenigd te voelen of te weten …

5 oktober tot 31 december

We danken jullie voor de inspanningen en bijdragen die jullie deden om samen de afstand af te leggen die ons tot dicht bij Amma brengt. We hebben ons doel bijna bereikt.
Toch wat de bijdragen betreft, de fysieke kilometers vragen uiteraard wat meer tijd. Maar terwijl wij in het nieuwe jaar verder stappen, kan Amma onze bijdragen alvast besteden aan het dagelijks leven van mensen die het nu al hard nodig hebben. Voor hen zal uw inspanning een tastbare vorm aannemen. Uw bijdragen getuigen van liefde, en Amma zegt: ”Waar liefde is, is er geen afstand”. Dus, we zijn er bijna.

Daarom willen we jullie nog één maal vragen om mee de laatste stappen te zetten die ons aan het streefbedrag van € 9000,- zullen brengen … erover mag natuurlijk ook! Dat zal de grote rivier van vrijgevigheid en solidariteit alleen maar enthousiaster doen stromen.

De meeste Europese landen hebben hun deelname inmiddels afgerond. Hieronder vindt u een verslag daarvan in de vorm van een video. Met dit eerbetoon aan alle deelnemers willen we ook u nogmaals hartelijk danken voor uw steun!

5 oktober tot 31 december

Wie de tellers op onze website recent nog  gezien heeft, weet dat we met z’n allen al een schitterend resultaat bijeen gestapt en geschonken hebben.
​Normaal loopt nu Amma’s Europatour bijna ten einde, daarom is de afronding van de Europese sponsoractie ook voorzien op 30 november.
Maar zoals Amma’s ​darshan niet stopt wanneer zij Europa verlaat, ​kunnen ook wij nog even doorgaan om ons vooropgestelde doel van € 9000,- te bereiken. Daarom verlengen wij deze actie tot 1 januari 2021. De eindejaarsperiode kan een goede gelegenheid zijn om de benen te strekken en Amma tegemoet te treden ten gunste van haar charitatieve inspanningen.

Misschien wou je nog wat kilometers stappen of nog wat euro’s schenken, maar kreeg je het niet voor mekaar, dan zijn er nog opties om je wens in vervulling te doen gaan …

Heb je tijd om te wandelen maar onvoldoende middelen om je kilometers te verzilveren? Laat je dan door iemand sponsoren, of vraag de kerstman om een sponsorbudget voor je mee te brengen …
Heb je budget om te sponsoren maar geen tijd, zin of mogelijkheid om te wandelen? Vraag aan iemand om jouw gesponsorde kilometers te stappen.
Laten we onze krachten bundelen en een inspanning doen om elkaar te vinden, bv via sociale media.
Vind je geen stap- of sponsor-buddy, mail dan gerust naar vriendenvanamma@telenet.be. Wij zullen je matchen zodat je toch mee kunt doen! 
 
Veel dank voor al jullie bijdragen!