Komende maanden wijken we een beetje af van de vaste routine van de satsangbijeenkomsten, welke normaal gezien doorgaan op elke 1e en 3e donderdagavond en op de 2e zondag voormiddag. Er zijn ook enkele speciale bijeenkomsten in het centrum van Amma in Tielrode en in Duitsland. En er is een tuinsevadag en een wafelbak. Voor elk wat wils! Hieronder vindt u een overzicht:

AGENDA JUNI

Donderdag 6 juni (1e do):  
satsang: recitatie, lezing, bhajans (meditatief zingen), meditatie
Zondag 9 juni (2e zo):                   
géén satsang: TUINSEVA (Lees hieronder meer over de tuinseva)
Donderdag 20 juni (3e do):        
Satsang

AGENDA JULI
Donderdag 4 juli (1e do):            
satsang
Zaterdag 6 juli:                               
WAFELBAK ANTWERPEN ( Lees hieronder meer over deze wafelbak)
Zondag 14 juli (2e zo):                  
satsang
Donderdag 18 juli (3e do):         
géén satsang
Zondag 21 juli (3e zo):                  
GURU PURNIMA (meer info volgt later)
Week 21-28 juli:                            
AYUDH-bijeenkomst in Hof Herrenberg (MA Center Duitsland). Lees hier meer over deze bijeenkomst voor jongeren en andere geïnteresseerden

Tuinseva zondag 9 juni
In de tuin van Amma’s centrum staan de rozen beurtelings weer in bloei, hebben de vogels zich tegoed gedaan aan de krieken, zoemen de bijtjes in en uit de klimroosjes, hebben de hommels zich genesteld in het vogelhuisje, groeien de frambozen, druiven en bessen weer tot ze verleidelijk bol staan en stroomt de fontein nog altijd ononderbroken, zoals ook Amma’s liefde doet …
Maar de oever van de beek die ernaast loopt is overgestoken door een wildgroei aan bramen en netels. Om de bloemen te vrijwaren is het nodig dat we die nog eens grondig opkuisen. Ook elders is er nog onkruid te weerhouden. Help je mee om de bloementuin voor Amma te onderhouden? We organiseren een sevadag op zondag 9 juni. Aanvang 11 uur. Graag een seintje als je komt zodat we alles goed kunnen voorbereiden. Hier vind je ons emailadres: contactgegevens

Wafelbak zaterdag 6 juli
Op zaterdag 6 juli staan onze wafelbakkers opnieuw op de Wapper in Antwerpen! U kunt er een heerlijke wafel en een smoothie krijgen in ruil voor een klein bedrag dat integraal aan Embracing The World wordt gedoneerd. Iedereen is tussen 11 en 18u welkom om te komen supporteren of de werken te ondersteunen door een heerlijke wafel of smoothie te kopen.

Volg Amma Centrum België via Telegram
Voor de meest actuele informatie volg ons op ons Telegramkanaal: Amma Centrum België. Lees hier hoe je dat kanaal kunt openen.

We hopen binnenkort met jullie te zingen en mediteren, seva te doen en samen te genieten van een overheerlijke warme wafel in het Antwerpse!

Vrienden van Amma

Met heel veel plezier willen we jullie uitnodigen om deel te nemen aan de Europese AYUDH bijeenkomst: ‘Voices For Tomorrow’! Wat in het Nederlands “Jongeren, de Stemmen van Morgen” betekent. AYUDH wil hierbij jongeren helpen hun stem (overtuiging, mening en passie) te ontwikkelen en te versterken. Het kamp vindt plaats van zondag 21 juli tot en met zondag 28 juli. 
Het belooft een hele speciale gelegenheid te worden want AYUDH Europe viert haar 20ste verjaardag! Verwacht een week vol inspiratie, plezier en liefde.

Amma benadrukt hoe belangrijk het is om jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling als toekomstige vertegenwoordigers van mededogen in actie. Deze week richten we de schijnwerpers op hen, we versterken hun stem en vieren hun reeds gerealiseerde doelen.
We zijn vereerd om aan te kondigen dat Swami Amritaswarupananda Puri, Swami Shubamritananda Puri en Swamini Amrita Jyoti Prana deze bijeenkomst zullen bijwonen. Dagelijks zullen er archana, bhajans en lezingen zijn.

Oproep aan jongeren

Ben je tussen de 15 en 30 jaar oud? Sluit je dan aan voor een transformerende en verbindende week die 200 jongeren uit heel Europa bij elkaar brengt. Vier de 20ste Europese AYUDH bijeenkomst met inspirerende sprekers, culturele uitwisselingen, workshops, lezingen, bhajans, activiteiten in de natuur en heel veel plezier. Het wordt zeker en vast een groot feest!
Mis deze unieke kans niet om jouw persoonlijke groei te bevorderen en langdurige vriendschappen op te bouwen.
Meld je nu aan voor de 20ste AYUDH bijeenkomst!
Contact : info@ayudh.eu


Oproep aan helpers

Heb je genoten van het kamp vorig jaar? Mis je Amma’s tours net zo hard als wij? Dan is dit de perfecte gelegenheid om te genieten van de spirituele omgeving van het M.A. Centrum Duitsland. Het is een unieke kans om je samen met mensen van verschillende nationaliteiten belangeloos in te zetten (seva).
Contact : seva@ayudh.eu
Oproep aan alumni
Om het 20-jarig bestaan van AYUDH te herdenken, worden alle alumni – voormalige AYUDH deelnemers – van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Aan het eind van de week zijn er speciale activiteiten voorzien voor alumni en is er tijd om bij te praten en de alumni activiteiten voor de toekomst te bespreken.
Contact : alumni@ayudh.eu


Extra programma’s:

Als je graag eerder wil komen zal er een viering van Guru Purnima zijn in het M.A. centrum Duitsland, geleid door Swami Shubamritananda Puri. Dit zal plaatsvinden van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli.
Als je je niet registreert als helper tijdens het kamp, ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de weekendretraite van Swami Amritaswarupananda Puri. Deze zal plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli. Je kan je registreren als deelnemer via de onderstaande link.
We verheugen ons om je binnenkort te zien en deze onvergetelijke evenementen samen te ervaren!
Warme groetjes,
Het AYUDH-Europe team en M.A. Centrum Duitsland

Over een kleine week verwelkomen wij Swami Shubamritananda Puri opnieuw in het centrum.

Dagretraite
Zaterdag 27 april

Swami Shubamritananda Puri, een begenadigd spreker, zal tijdens deze dag niet alleen zijn spirituele wijsheid delen maar ook praktische hulpmiddelen aanreiken om met meer mededogen, vertrouwen en kracht in ons dagelijks leven te staan. Laten we deze kostbare kans om verbinding te maken optimaal benutten en samen komen voor spirituele reflectie en contemplatie.

Programma:
09u30    Deuren open
10u00    Recitatie van de 108 Namen, meditatie, satsang (lezing)
12u30    Lunch, koffie, thee
14u00    Bhajans (toegewijd zingen), meditatie
17u00    Koffie, thee & snack (breng gerust uw zelfgemaakte taarten mee!)
Einde

De voorbereidingen zijn in volle gang. Om iedereen te kunnen ontvangen en te voorzien van eten en drinken, vragen wij u vriendelijk maar dringend om u in te schrijven via dit formulier èn uw inschrijving te bevestigen door de betaling te voldoen. Zo kunnen wij tijdig inschatten hoeveel inkopen we moeten doen.

Inschrijven:   vóór  woensdag 24 april
Betaling:        ten laatste vrijdag 26 april

Locatie:          Broekstraat 6
9140 Tielrode
Reisroute

Tot zeer binnenkort!

Swami Shubamritananda Puri zal op zaterdag 27 april een dagretraite leiden in het centrum van Amma in Tielrode. Hij heeft ons laten weten dat hij in de gelegenheid is om iets langer onder ons te zijn. Het programma zal al in de ochtend beginnen en de hele dag duren (we voorzien een lunch).

SAVE THE DAY
zaterdag 27 april

10u – 17u

Als senior leerling en persoonlijke vertaler van Amma baseert Swami Shubamritananda zich op meer dan 30 jaren van ervaring. Zijn lezingen bevatten veel anekdotes over Amma en haar onderricht. De lezing wordt in het Engels gegeven en zal vertaald worden naar het Nederlands. Zijn wijsheid kan ons spiritueel en persoonlijk verrijken, zijn heldere inzichten kunnen ons inspireren voor onze eigen ontwikkeling.

Het programma zal om 10u starten. Inschrijven is nodig en kan via dit formulier. Inkom: € 35,- (inclusief lunch, koffie/thee + snack; voor kinderen kan u een donatie doen). Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen wij u de betaling voor vrijdag 26 april te storten op rekeningnummer BE58 7376 2524 6279 van Vrienden van Amma vzw. Vermeld bij deze storting: ‘Shubamrita’ + uw naam (zoals u die in het inschrijfformulier vermeldt!). Bij ontvangst van uw bijdrage is uw inschrijving definitief.
Breng gerust uw zelfgebakken taarten mee om in de theepauze te verkopen.
Alle opbrengsten gaan naar de charitatieve projecten van Embracing The World.
Meer details over het programma volgen zo snel mogelijk. Houd ook ons Telegramkanaal in het oog: lees meer.

Let op: De satsang op donderdag 2 mei komt te vervallen.

We zien ernaar uit om jullie bij die gelegenheid allemaal weer terug te zien,
Tot zeer binnenkort!

Begeleide IAM-meditatie
Zondag 21 april
10u – 11u
GEANNULEERD

Op zondag 21 april zal er van 10.00-11.00 uur in Amma’s centrum te Tielrode een begeleide IAM-meditatie gegeven worden. De deelnemers worden doorheen de gehele meditatie begeleid.
De meditatie wordt niet onderbroken voor vragen of uitleg. Deze begeleide IAM-meditatie is bedoeld voor mensen die de volledige IAM‑beginnerscursus reeds gevolgd hebben en de meditatie beoefend hebben. Het kan je helpen om je eigen uitvoering te toetsen. Ook is het mediteren in groep ondersteunend voor je dagelijkse praktijk.

In de Indiase spirituele traditie vroegen grote meesters geen vergoeding voor hun onderricht, maar leerlingen droegen wel bij aan de dagelijkse taken. Amma volgt deze traditie en biedt deze meditatie kosteloos aan.
Ter afsluiting bieden we u een kop thee aan. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten of ten bate van Amma’s projecten wordt zeer gewaardeerd.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Als je wilt deelnemen, schrijf u dan in via dit formulier. Na ontvangst van uw inschrijving contacteren wij u. Indien er plaats is, bevestigen we uw inschrijving. Als alle plaatsen reeds ingenomen zijn, informeren we u hierover en komt u op een wachtlijst.
De begeleiding wordt in het Nederlands gegeven.

Voor vragen kunt u ons contacteren, klik hier voor onze contactgegevens.

Van 29-31 maart zal Swami Amritaswarupananda Puri in Singapore een retraite geven die je van over de hele wereld online kan volgen.

Het programma bestaat onder meer uit:
•⁠  ⁠Swamiji’s satsangs (spiritueel onderricht)
•⁠  ⁠⁠Swamiji’s geleide meditatie
•⁠  ⁠⁠Vraag-en-antwoord sessies met Swamiji
•⁠  ⁠⁠Bhajans met Swamiji

Via deze link  vind je meer info en kan je je registreren voor het online programma (Engels). De live-streaming kan nog tot 2 weken later (her)bekeken worden.

Na een periode van vasten en onthechten bieden we de laatste dagen voor Pasen enkele extra momenten voor contemplatie aan. Om daarna samen het vernieuwende licht van Pasen binnen te stappen.

Let op: Vanwege dit meerdaags Paasprogramma zal de satsang op de 1e donderdag van april (4 aprilNIET DOORGAAN!

Witte donderdag (28 maart)
14u-17u: De passieverhalen uit de vier evangelies worden voorgelezen en geven ons zo vanuit verschillende gezichtspunten een beeld van de laatste dagen van Jezus’ leven. We brengen deze namiddag zoveel mogelijk in stilte door. U kunt op elk moment aansluiten of weg gaan, graag in stilte.

Goede Vrijdag (29 maart)
11u-16u: Met tekst en muziek contempleren we op de laatste uren van Jezus’ leven.  Mogelijks tonen we daarna nog een filmfragment over het leven van Jezus (max. tot 18u). Goede vrijdag is een vastendag, we brengen deze ook zoveel mogelijk in stilte door. U kunt op elk moment aansluiten of weg gaan, graag in stilte.

Stille Zaterdag (30 maart)
21u: Paasviering met recitatie, lezing, bhajans, meditatie tot ongeveer 24u.
Wie wil kan daarna aansluiten voor de Paaswake die we doorbrengen met onder andere film, meditatief wandelen, archana. Het is mogelijk om het avondprogramma bij te wonen zonder aan de wake deel te nemen.

Paaszondag (31 maart)
Ter afsluiting van de Paasnacht maken we een ochtendwandeling naar de opkomende zon toe. Daarna voorzien we rond 8u een gezamenlijk Paasontbijt. Hiervoor vragen we een onkostenvergoeding van 10 euro.

Om organisatorische redenen vragen we u vriendelijk om u van te voren op te geven voor de Paaswake + Paasontbijt. Stuur uw volledige naam, telefoonnummer en emailadres door aan vriendenvanamma@telenet.be (zo nodig kunt u uw gegevens sturen via sms: 0472/86.85.88).

Vrienden van Amma

 

IAM-herhaling
Zondag 24 maart
14u – 17u

Op zondag 24 maart zal er van 14.00-17.00 uur in Amma’s centrum te Tielrode een herhaling van de IAM-meditatie gegeven worden. Dit is een korte opfrissingscursus die enkel toegankelijk is voor mensen die de volledige IAM‑beginnerscursus ooit gevolgd hebben. Deze cursus is bedoeld voor al wie de meditatie regelmatig beoefend heeft en zijn/haar meditatie wil verdiepen, verfijnen of terug wil oppakken.

In de Indiase spirituele traditie vroegen grote meesters gewoonlijk geen vergoeding voor hun onderricht, maar leerlingen droegen wel bij aan de dagelijkse taken. Amma volgt deze traditie en biedt deze meditatie kosteloos aan. Er wordt wel een bijdrage gevraagd ( € 10,- ) voor de accomodatie (inclusief koffie en thee).

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Als je wilt deelnemen, schrijf u dan in via dit formulier. Na ontvangst van uw inschrijving contacteren wij u. Indien er plaats is, sturen we u de betalingsgegevens toe. Na betaling is uw inschrijving definitief.
Indien de cursus volzet is, informeren we u hierover en komt u op een wachtlijst.
De cursus wordt in het Nederlands gegeven.

Voor vragen kunt u ons contacteren:
vriendenvanamma@telenet.be
Tel: 0472 – 86 85 88 (Tony)

Op zondag 3 maart (14u00-17u00) sluiten wij ons opnieuw aan bij de plaatselijke milieugroep die de jaarlijkse opruimactie van zwerfvuil organiseert.

Amma benadrukt de noodzaak om milieuvervuiling tegen te gaan. Vrienden van Amma wil in België meewerken aan het oplossen van dit probleem. Daarom gaan we het zwerfvuil opruimen dat in de prachtige, directe omgeving van Amma’s centrum ligt, de schorren langs de Durme en Schelde. De schorren en slikken en beide rivieren zelf zijn Europees beschermd. Ze maken niet alleen deel uit van een waardevol natuurgebied, ze zijn ook van internationaal belang. Talrijke trekvogels komen hier overwinteren en het is een belangrijk broedgebied voor vele water- en zangvogels.

Na de hoge getijden van deze winter is er opnieuw heel wat afval aangespoeld via de rivier de Schelde.

Heb je zin om iets voor de natuur te doen en wil je graag je handen uit de mouwen steken? Dan nodigen we je uit om mee zwerfvuil te komen rapen gedurende een paar avontuurlijke uren in de prachtig biotoop langs Durme en Schelde. Samen maken we echt het verschil!

Achteraf kan er wat nagepraat worden met een drankje aangeboden door de mensen van de milieuwerkgroep.
We verzamelen om 14 uur aan het standbeeld van ‘de Toeter’, einde Sint-Jozefstraat te Tielrode en sluiten ons daar aan bij ‘Ons Streven’, de lokale milieuwerkgroep van Tielrode. De gemeente Temse geeft logistieke ondersteuning aan deze opruimactie en stelt vuilnisrapers, handschoenen, vuilniszakken,… ter beschikking. Neem zeker je laarzen mee en kledij die vuil mag worden. Vorige jaren was de deelname van Vrienden van Amma een groot succes!

 

Vooraleerst wensen wij u een warm kerstfeest, we hopen dat u de adventsperiode kunt gebruiken om uw innerlijke vrede te versterken om deze daadwerkelijk te delen.
Laten we allen die in moeilijke omstandigheden verkeren in deze dagen extra indachtig zijn en blijven bidden voor vrede voor iedereen.

Op oudejaarsavond komen we samen om te bidden voor die wereldvrede.
Om 00.00 uur herhalen we de mantra die op dat moment in al Amma’s centra – over de hele wereld – gezongen wordt:

Lokah Samastah Sukhino Bhavanthu
“Moge iedereen het geluk en de vrede vinden”

Met het verstrijken van de tijd, vormt deze vredesmantra zo een cirkel van gebed rond onze aarde.
Tot middernacht is er een avondvullend programma met recitatie, tekst, bhajans en meditatie.
Er zal ook tijd zijn voor een kopje thee met iets lekkers erbij en daarna tonen we misschien nog een film voor de mensen die na 00.00 uur nog willen blijven.

Aanvang: 21 uur (zaal open: 20u45)
Inkom: gratis, maar laat ons iets weten als je komt (vriendenvanamma@telenet.be)

We kijken er naar uit om de omwenteling van oud naar nieuw samen met jullie te vieren!