Op zondag 3 maart (14u00-17u00) sluiten wij ons opnieuw aan bij de plaatselijke milieugroep die de jaarlijkse opruimactie van zwerfvuil organiseert.

Amma benadrukt de noodzaak om milieuvervuiling tegen te gaan. Vrienden van Amma wil in België meewerken aan het oplossen van dit probleem. Daarom gaan we het zwerfvuil opruimen dat in de prachtige, directe omgeving van Amma’s centrum ligt, de schorren langs de Durme en Schelde. De schorren en slikken en beide rivieren zelf zijn Europees beschermd. Ze maken niet alleen deel uit van een waardevol natuurgebied, ze zijn ook van internationaal belang. Talrijke trekvogels komen hier overwinteren en het is een belangrijk broedgebied voor vele water- en zangvogels.

Na de hoge getijden van deze winter is er opnieuw heel wat afval aangespoeld via de rivier de Schelde.

Heb je zin om iets voor de natuur te doen en wil je graag je handen uit de mouwen steken? Dan nodigen we je uit om mee zwerfvuil te komen rapen gedurende een paar avontuurlijke uren in de prachtig biotoop langs Durme en Schelde. Samen maken we echt het verschil!

Achteraf kan er wat nagepraat worden met een drankje aangeboden door de mensen van de milieuwerkgroep.
We verzamelen om 14 uur aan het standbeeld van ‘de Toeter’, einde Sint-Jozefstraat te Tielrode en sluiten ons daar aan bij ‘Ons Streven’, de lokale milieuwerkgroep van Tielrode. De gemeente Temse geeft logistieke ondersteuning aan deze opruimactie en stelt vuilnisrapers, handschoenen, vuilniszakken,… ter beschikking. Neem zeker je laarzen mee en kledij die vuil mag worden. Vorige jaren was de deelname van Vrienden van Amma een groot succes!

 

Vooraleerst wensen wij u een warm kerstfeest, we hopen dat u de adventsperiode kunt gebruiken om uw innerlijke vrede te versterken om deze daadwerkelijk te delen.
Laten we allen die in moeilijke omstandigheden verkeren in deze dagen extra indachtig zijn en blijven bidden voor vrede voor iedereen.

Op oudejaarsavond komen we samen om te bidden voor die wereldvrede.
Om 00.00 uur herhalen we de mantra die op dat moment in al Amma’s centra – over de hele wereld – gezongen wordt:

Lokah Samastah Sukhino Bhavanthu
“Moge iedereen het geluk en de vrede vinden”

Met het verstrijken van de tijd, vormt deze vredesmantra zo een cirkel van gebed rond onze aarde.
Tot middernacht is er een avondvullend programma met recitatie, tekst, bhajans en meditatie.
Er zal ook tijd zijn voor een kopje thee met iets lekkers erbij en daarna tonen we misschien nog een film voor de mensen die na 00.00 uur nog willen blijven.

Aanvang: 21 uur (zaal open: 20u45)
Inkom: gratis, maar laat ons iets weten als je komt (vriendenvanamma@telenet.be)

We kijken er naar uit om de omwenteling van oud naar nieuw samen met jullie te vieren!

Op zaterdag 25 november tussen 11u en 19u staan we opnieuw met heerlijke wafels en lekkere warme chocolademelk op de Wapper in Antwerpen! De opbrengst gaat naar Amrita Koetiram, Amma’s huizenbouwproject in India.

De wafelbak in Gent enkele weken geleden was een groot succes. De wind kon ons niet deren en bracht zelfs enkelen onder jullie tot aan ons kraam, wat een aangename verrassing was.

Help je graag mee de 25ste november op de Wapper/Meir in Antwerpen, geef dan een seintje aan An via andeceulaer@hotmail.com.

We kijken er al naar uit!

Het wafelbakteam

Op zaterdag en zondag 11-12 november zal er een IAM-meditatiecursus voor beginners (volwassenen vanaf 18 jaar) gegeven worden in Amma’s centrum in Tielrode. Om die reden zal de samenkomst op zondag 12 nov (2e zondag) niet doorgaan.

De meditatietechniek heet:

Geïntegreerde Amrita Meditatie techniek (IAMSM)

Onderstaand vindt u bijkomende informatie over de cursus

Cursus IAM voor volwassenen (beginners)
De beginnerscursus vindt plaats in het weekend van 11-12 november en zal gegeven worden door Alin. Om je de meditatie-techniek eigen te maken is het nodig het hele weekend te volgen. (De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.)
De IAM-techniek is ontstaan uit Amma’s intuïtie. De methode heet ‘Geïntegreerde Amrita Meditatie Techniek’ omdat deze meditatie ons leven in evenwicht brengt. Het beoefenen van deze methode bewerkstelligt een integratie tussen lichaam, geest, intellect en hart.
Het kan een zeer krachtige manier zijn om opnieuw met ons innerlijk in contact te komen. De meditatie maakt de weg vrij die toegang geeft tot onze innerlijke creativiteit en zelfexpressie en kan ons helpen om evenwichtiger te leven. Het oefenen van deze techniek brengt een positieve innerlijke houding teweeg waarmee wij de beproevingen in het leven beter aan kunnen. Het versterkt gevoelens van vrede en levensvreugde.
Iedereen die ouder is dan 18 jaar en instemt om 35 min per dag aan deze meditatie te wijden en bereid is de methode niet door te geven, kan de techniek leren. Door middel van lezingen, praktische oefeningen, vraag en antwoord en aanvullende spirituele oefening (zoals herhaling van mantra, bhajans) worden de deelnemers in de IAMSM-techniek onderwezen.

In India wordt de wijsheid van grote zieners van oudsher kosteloos doorgegeven aan oprechte leerlingen. Vanuit haar grote mededogen volgt Amma deze traditie en geeft deze cursussen zonder er een vergoeding voor te vragen. Er wordt enkel een onkostenvergoeding gevraagd om de kosten van de accomodatie en het eten te kunnen dekken. Donaties voor Amma’s charitatieve werken zijn uiteraard welkom.

Zaterdag 11 november
ontvangst:        8.30 uur
cursus:             9.00 – 17.30 uur
Zondag 12 november
cursus:              9.30 – 16.30 uur

Onkostenvergoeding:        70 euro

Het aantal plaatsen is beperkt. U kunt zich opgeven voor de cursus door het inschrijvingsformulier in te vullen dat u ziet als u hier klikt.
Na het invullen van dit formulier contacteren wij u. Indien er nog plaats is, sturen we u de betalingsgegevens toe. Na betaling is uw inschrijving definitief.
Indien de cursus reeds volzet is, informeren we u hierover en komt u op een wachtlijst.

Voor vragen kunt u ons contacteren:
Vrienden van Amma België
vriendenvanamma@telenet.be
Tel: 0472 – 86 85 88 (Tony)

Swami Shubamritananda komt naar Amma’s centrum in Tielrode om een dagretraite te geven.
We heten jullie van harte welkom:

Woensdag 1 november
Swami Shubamritananda Puri

Innerlijke moed vinden
10u30 – 18u00

Als één van Amma’s eerste monastieke leerlingen en haar persoonlijke vertaler baseert Swami Shubamritananda zich op meer dan 30 jaren van ervaring. Geïllustreerd door grappige histories en beeldende verhalen geeft hij in eenvoudige en praktische termen uitleg over de Oosterse spirituele traditie. Zijn lezingen bevatten veel anekdotes over Amma en haar onderricht. De lezing wordt in het Engels gegeven en zal vertaald worden naar het Nederlands. Swami Shubamritananda heeft veel gereisd en heeft mensen in Europa, India, het Midden-Oosten, Afrika en Australië geraakt met zijn voordrachten over stressmanagement, meditatie en spirituele onderwerpen. Zijn wijsheid kan ons spiritueel en persoonlijk verrijken; zijn hartverwarmend karakter en zijn heldere inzichten kunnen ons inspireren voor onze eigen ontwikkeling.

Programma:
10u        Deuren open
10u30    Meditatie en lezing
13u30    Lunch
15u        Vraag & Antwoord
16u        Theepauze
17u        Bhajans en afsluiting

Voor deelname aan de lunch inclusief koffie/thee + snack, vragen we een bijdrage van € 40,00. Inschrijven voor het programma (inclusief lunch/versnaperingen) is nodig. Gebruik hiervoor dit inschrijfformulier.
Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen wij u de betaling voor maandag 30 oktober te storten op rekeningnummer BE58 7376 2524 6279 van Vrienden van Amma vzw. Vermeld bij deze storting: ‘Shubamrita’ + uw naam (zoals u die in het inschrijfformulier vermeldt!). Bij ontvangst van uw bijdrage is uw inschrijving definitief.
Alle opbrengsten gaan naar de charitatieve projecten van Embracing The World.

U kunt ook bijdragen door zelf een taart of cake te bakken die we in de theepauze kunnen aanbieden. Breng ze gewoon die dag mee …

We hopen jullie allemaal bij deze bijzondere samenkomst te mogen verwelkomen!
Tot zeer binnenkort!

Volgende week zaterdag, 28 oktober, staat er weer een enthousiaste ploeg op de Korenmarkt in Gent om wafels te bakken en warme chocolade melk te verkopen voor de charitatieve werken van Embracing The World. Iedereen is welkom tussen 11 en 18u om te komen supporteren of de werken te ondersteunen door een heerlijke wafel of chocolademelk te kopen.
De vorige editie van 1 juli op de Meir was een groot succes, mede dankzij alle mensen die de ingrediënten hebben gesponsord en/of de dag zelf zijn langsgekomen. Bedankt!
Tot dan?

Tot onze spijt kan de satsang in het centrum op de 3e donderdag van oktober niet doorgaan.
Er wordt die dag gewerkt aan de lichtkoepels in de meditatieruimte. De kans is groot dat we de zaal niet op tijd terug in orde kunnen maken om er ’s avonds samen te zingen.

Tegelijk hebben we goed nieuws:

SAVE THE DATE
woensdag 1 november

Swami Shubamritananda Puri heeft ons zojuist bevestigd dat hij op woensdag 1 november een dagretraite zal leiden in het centrum van Amma in Tielrode. Meer details over het programma volgen zo snel mogelijk. Houd ook ons Telegramkanaal in het oog: lees meer.
De satsang op donderdag 2 november komt te vervallen.

We zien ernaar uit om jullie bij die gelegenheid allemaal weer terug te zien,

Op zaterdag en zondag 11-12 november zal er een IAM-meditatiecursus voor beginners (volwassenen vanaf 18 jaar) gegeven worden in Amma’s centrum in Tielrode.

De meditatietechniek heet:

Geïntegreerde Amrita Meditatie techniek (IAMSM)

Onderstaand vindt u bijkomende informatie over de cursus

Cursus IAM voor volwassenen (beginners)
De beginnerscursus vindt plaats in het weekend van 11-12 november en zal gegeven worden door Alin. Om je de meditatie-techniek eigen te maken is het nodig het hele weekend te volgen. (De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.)
De IAM-techniek is ontstaan uit Amma’s intuïtie. De methode heet ‘Geïntegreerde Amrita Meditatie Techniek’ omdat deze meditatie ons leven in evenwicht brengt. Het beoefenen van deze methode bewerkstelligt een integratie tussen lichaam, geest, intellect en hart, een versmelting van ons ware Zelf met God.
Het kan een zeer krachtige manier zijn om opnieuw met ons innerlijk in contact te komen. De meditatie maakt de weg vrij die toegang geeft tot onze innerlijke creativiteit en zelfexpressie en kan ons helpen om evenwichtiger te leven. Het oefenen van deze techniek brengt een positieve innerlijke houding teweeg waarmee wij de beproevingen in het leven beter aan kunnen. Het versterkt gevoelens van vrede en levensvreugde.
Iedereen die ouder is dan 18 jaar en instemt om 35 min per dag aan deze meditatie te wijden en bereid is de methode niet door te geven, kan de techniek leren. Door middel van lezingen, praktische oefeningen, vraag en antwoord en aanvullende spirituele oefening (zoals herhaling van mantra, bhajans) worden de deelnemers in de IAMSM-techniek onderwezen.

In India wordt de wijsheid van grote zieners van oudsher kosteloos doorgegeven aan oprechte leerlingen. Vanuit haar grote mededogen volgt Amma deze traditie en geeft deze cursussen zonder er een vergoeding voor te vragen. Er wordt enkel een onkostenvergoeding gevraagd om de kosten van de accomodatie en het eten te kunnen dekken. Donaties voor Amma’s charitatieve werken zijn uiteraard welkom.

Zaterdag 11 november
ontvangst:        8.30 uur
cursus:             9.00 – 17.30 uur
Zondag 12 november
cursus:              9.30 – 16.30 uur

Onkostenvergoeding:        70 euro

Het aantal plaatsen is beperkt. U kunt zich opgeven voor de cursus door het inschrijvingsformulier in te vullen dat u ziet als u hier klikt.
Na het invullen van dit formulier contacteren wij u. Indien er nog plaats is, sturen we u de betalingsgegevens toe. Na betaling is uw inschrijving definitief.
Indien de cursus reeds volzet is, informeren we u hierover en komt u op een wachtlijst.

Voor vragen kunt u ons contacteren:
Vrienden van Amma België
vriendenvanamma@telenet.be
Tel: 0472 – 86 85 88 (Tony)

Op Amma’s 70e verjaardag is er een nieuwe internationale website gelanceerd:

Deze website komt in de plaats van www.embracingtheworld.org en www.amritaworld.org. Deze twee websites zullen binnenkort ophouden te bestaan.

Op www.amma.org vind je in grote lijnen:

  • Wie Amma is
  • Informatie over de charitatieve projecten
  • Amma’s adviezen voor wie gelukkig wil zijn en wil bijdragen aan wereldvrede
  • Informatie over Amritapuri en andere centra in de wereld
  • Het laatste nieuws

Daarnaast vind je er een knop met daarachter informatie over hoe je je kunt inschrijven voor de livestream die dagelijks vanuit Amritapuri uitgezonden wordt. Dit zijn live uitzendingen van het ruim 4 uur durende programma met Amma (!) in Amritapuri. Amma leidt de meditatie en zingt bhajans. Er worden elke dag lezingen gegeven.
Als je deze livestream wilt volgen, kun je dit via live@amritapuri.org aanvragen (wellicht best in het Engels).
Voor wie de online streaming nieuw is: laat deze unieke kans om Amma live te zien niet aan je voorbij gaan! Laat je inspireren door haar zichtbare en hoorbare aanwezigheid in je huiskamer tijdens de meditatie en de bhajans. En laat je verrijken door de lezingen over spirituele geschriften en andere inspirerende onderwerpen.

We wensen jullie veel surfplezier toe met deze nieuwe webpagina’s …

Amma’s 70e geboortedag, Amritavarsham 70, nadert …
De voorbereidingen zijn begonnen …
Graag laten we jullie weten, hoe je kunt bijdragen aan de feestelijkheden op 3 oktober in Amritapuri.

Op de ochtend van 3 oktober zal er in Amritapuri een grote processie plaatsvinden, waarbij een man en een vrouw uit elk land de traditionele kleding van hun land zullen dragen. Dit tweetal zal ook de vlag van hun land en een potje met aarde uit hun land dragen. De aarde die van over de hele wereld bijeen gebracht wordt, zal ter plaatse ceremonieel vermengd worden en door Amma gezegend worden. Later zal die aarde gebruikt worden voor het planten van bomen in een ‘Eén Aarde’-ceremonie.

Het plan is om tijdens de processie aan Amma, en alle aanwezigen, een videocollage te tonen van toegewijden van over de hele wereld. Je kunt zo’n video maken van jezelf of van meerdere toegewijden in groep. Dit kan thuis of ergens anders. In die videoboodschap, die 10 seconden mag duren, zeg je
in je eigen taal luidop:

“Dankjewel Amma, voor 70 jaren van genade”
In elke video moet ook een bordje met een korte Engelse tekst getoond worden (details volgen hieronder).

Je kunt de video eventueel maken tegen de achtergrond van een typisch Belgisch gebouw/monument. We denken bijvoorbeeld aan het atomium, een kathedraal etc.
Je kunt de video ook opnemen in de tuin van het centrum, maar neem in dat geval eerst contact met ons op via vriendenvanamma@telenet.be of 0472 – 86 85 88 (Tony).

Let op: om alle video’s tot een geheel te kunnen maken moet jouw video aan specifieke richtlijnen voldoen en vόόr 20 september ingezonden zijn.
Klik hier voor alle richtlijnen en hoe je de video zelf (via een on-line formulier) naar Amritapuri kunt zenden.

Wij wensen jullie alvast veel toewijding en zegen bij de voorbereidingen voor Amma’s 70e verjaardag!