Graag kondigen wij de internationale online retraite met Swami Amritaswarupananda Puri aan:

Mythe en waarheid over ‘gelukkig zijn’
26-28 november

Deze retraite staat onder de inspirerende leiding van Swami Amritaswarupananda Puri. Neem de tijd om contact te maken met Amma’s leringen onder begeleiding van haar meest vooraanstaande discipel. Swamiji zal onder meer spirituele lezingen geven, interactieve sessies leiden, devotioneel zingen … Ook andere discipelen van Amma zullen sessies, lessen en workshops geven, met onder andere meditatie, Amrita Yoga en een inspirerende Homa (vuurceremonie).

Inschrijven voor de retreat en / of de homa is nu mogelijk via de website (engels en/of frans) van www.retreats.embracingtheworld.org

Vanavond om 20u30 ontmoeten wij elkaar virtueel rond de satsang van swami Shubamritananda Puri ter gelegenheid van de sponsoractie 9000 km van Liefde. We hebben u de gegevens voor de ZOOM-meeting al doorgestuurd, maar we geven ze hier nog eens mee:

Satsang Swami Shubamritananda Puri
WALK OF LOVE
Zondag 14 november, 20u30
via zoom klik hier

 

Omdat het aantal deelnemers voor deze ZOOM-meeting niet onbeperkt is en iedereen in Europa kan deelnemen, is er nog een extra mogelijkheid gecreëerd om zeker te zijn dat iedereen mee kan volgen. Als u geen toegang zou hebben tot de ZOOM-meeting, kunt u via You Tube kijken. Klik hier voor die verbinding.

Deel dit bericht zo snel en zo veel mogelijk zodat iedereen op tijd op de hoogte is.
Tot vanavond!

Graag kondigen wij de internationale online retraite met Swami Amritaswarupananda Puri aan:
 

Mythe en waarheid over ‘gelukkig zijn’
26-28 november

 
Deze retraite staat onder de inspirerende leiding van Swami Amritaswarupananda Puri. Neem de tijd om contact te maken met Amma's leringen onder begeleiding van haar meest vooraanstaande discipel. Swamiji zal onder meer spirituele lezingen geven, interactieve sessies leiden, devotioneel zingen … Ook andere discipelen van Amma zullen sessies, lessen en workshops geven, met onder andere meditatie, Amrita Yoga en een inspirerende Homa (vuurceremonie).
 
Inschrijven is op dit moment nog niet mogelijk, maar hou die dagen alvast vrij!
Binnenkort krijgt u meer info.
U kunt ook de website (engels en/of frans) in het oog houden.
 

Begin oktober zijn we gestart met de sponsoractie ‘9000 km van Liefde’ om Amma’s charitatieve projecten te steunen. Deze actie komt voort uit dankbaarheid voor de vele bezoeken die Amma ons heeft gebracht en de vele inspanningen die zij doet om ons te ondersteunen, ook in tijden van Corona …
De actie is een symbolisch tegemoet treden. De gedachte erachter is, dat we een deel van het geld dat we zouden besteden om Amma te bezoeken, als zij dit jaar naar Europa gekomen zou zijn, nu aan deze sponsoractie schenken. Als ondersteuning voor de continuïteit van de projecten van Embracing The World.
Lees meer over de actie en hoe je kunt deelnemen. Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust!
Op dit moment hebben we een mooi begin gemaakt. De actie gaat door tot 1 jan 2022.

Satsang Sw. Shubamritananda 14 november

Het initiatief begon in Italië en ging daarna viraal door heel Europa èn Israël. De meeste Europese landen zijn op 1 september gestart. Zij ronden hun actie af op 14 november.
Ter gelegenheid van de afronding zal Swami Shubamritananda die dag een satsang geven. We hebben nog geen duidelijkheid over het tijdstip. Meer details zullen zo snel mogelijk verspreid worden via Facebook (9000kmvanliefde/d’amour/BE) en Instagram (#9000kmvanliefde_be). We sturen de info ook nog in een nieuwsbrief. Via de sociale media krijgt u ook toegang tot de foto’s, animaties en berichten uit de rest van Europa.

Maar op 14 nov zijn wij pas halfweg !
Om de tocht wat aangenamer te maken en iedereen te stimuleren de krachten te bundelen, zoals we ook doen als Amma komt, organiseren we twee wandelingen.

Kinderwandeling op 13 november

Omdat lange afstanden wandelen met (jonge) kinderen niet altijd evident is, organiseren we in het kader van de #9000kmvanliefde een sponsorwandeling speciaal voor gezinnen met kids! We leggen de focus niet op het aantal kilometers dat we stappen maar op het speels en gezellig samenzijn in de natuur! We kunnen onderweg een spelletje spelen, schatten van het bos bijeenrapen, … buggy’s, fietsjes, draagzakken… alles is welkom!
De kinderen die meedoen kunnen zich laten sponsoren door familie, vrienden, buren, … Zo dragen we samen een steen(tje) bij om Amma’s projecten te ondersteunen. We maken hiervoor gebruik van een speciale #9000kilometer sponsorkaart! De ingezamelde centjes kunnen die dag cash meegebracht worden of worden overgeschreven op BE95 7340 4740 8858 met als begunstigde “9000kmvanliefde”. Vermeld bij de mededeling een aantal kilometers.Lees meer details

Natuurwandeling op zondag 21 november

Deze wandeling van ongeveer 12 km over verharde wegen zal in de voormiddag van zondag 21 december doorgaan in de omgeving van het centrum.
De details hiervoor volgen nog.

Wilt u ook een stukje van deze sponsorwandeling van 9000 km in uw buurt organiseren? Deel je uitnodiging op Instagram en/of Facebook! Er zijn vast mensen in jouw buurt die op zo’n initiatief wachten!
Het zou ook buiten je omgeving nog mensen inspireren als je daarna enkele foto’s (met de afbeelding van het hart en de voetjes) op sociale media deelt, zodat de rest van Europa kan meekijken …

Kom, doe mee!

Amma zegt: “Als wij 1 stap naar God zetten, zet God 100 stappen naar ons”.

Amma komt sinds meer dan 30 jaar naar Europa om ons te omhelzen. Voor miljoenen mensen is dat een kostbare ervaring die hen hielp om liefde, vrede en sereniteit te ervaren. Tegelijk waren Amma’s programma’s een belangrijk moment om de humanitaire projecten van Embracing The World (ETW) te steunen. Omdat ook dit jaar Amma’s Europatour niet door kan gaan, stappen we samen weer naar haar toe en sponsoren zo tegelijk haar humanitaire initiatieven. We nodigen u uit voor de tweede editie van
Eerst nog een dikke dankjewel aan iedereen die vorig jaar heeft meegedaan aan de eerste editie van 9000 km van Liefde. In België overschreden we ons streefbedrag van € 9000! Verspreid over Europa stapten we samen 67.500 km in Amma’s richting en konden haar € 136.000 aan donaties schenken voor de humanitaire werken van Embracing The World (Voor meer – Engelstalige – info zie: www.embracingtheworld.org en www.amritaworld.org).

Dit initiatief werd vorig jaar geboren in Italië maar werd al snel een onstuitbare rivier van vrijgevigheid en solidariteit die door heel Europe liep. Ook dit jaar verenigen alle landen van Europa en Israël zich.

 

WAAROM
Met dit project van mededogen steunen wij de mensen die voor hun primaire levensbehoeften afhankelijk zijn van de hulp van Embracing The World. 
 
WAT GAAN WE DOEN
In de periode dat we Amma normaal gezien in Europa zouden ontmoeten, houden we een grote sponsorwandeling. Het idee is dat we een deel van het bedrag dat we normaal uitgeven om Amma tijdens haar Europatour te bezoeken, nu schenken ten gunste van haar humanitaire projecten. De actie loopt – net als vorig jaar –van 1 oktober 2021 tot 1 januari 2022.
Het doel is om vanuit België de symbolische afstand van 9000 km af te leggen en tegelijk geld in te zamelen. Het is een beetje als samen Amma’s programma voorbereiden: ons samen inzetten voor een goed doel. 9000 km is de afstand die ons van Amma scheidt! Op deze manier kan afstand ons dichter bij elkaar brengen. Want Amma zegt: “Waar Liefde is, is er geen afstand.”
 
Lees meer

Enkele jaren geleden deden we een inzameling voor het opvangcentrum van Fedasil in Broechem. Jullie namen toen allen enthousiast de gevraagde spulletjes mee naar de satsang in het centrum en wij zorgden voor de bezorging bij het opvangcentrum. Zo kregen we toen samen een zeer mooie gift bij elkaar waar ze zeer dankbaar voor waren. Onlangs namen we opnieuw contact op met het opvangcentrum om te vragen of er nog ergens nood aan was. Ze waren heel blij met onze vraag en bezorgden ons het volgende overzicht:
  • sporttassen
  • rugzakken
  • reistassen/reiskoffers
  • tienerkledij jongens
  • tienerkledij meisjes
  • kledij en schoenen voor volwassenen: bij voorkeur kleine maatjes

Bovendien konden we ook een rondleiding krijgen om hun werking beter te leren kennen. Hier leerden we dat er een capaciteit is voor 440 asielzoekers, momenteel zitten ze bijna aan hun limiet. Het gaat om alleenstaande mannen, gezinnen met (jonge) kinderen en niet-begeleide minderjarige jongens. Ze wachten er op hun interview om in aanmerking te kunnen komen voor asiel in België en vervolgens is het opnieuw wachten op het resultaat. Doordat de procedures momenteel vertraging oplopen, verblijven ze gemiddeld 1,5 jaar in het opvangcentrum.  Het centrum draait al vele jaren en is erg goed georganiseerd. Er wordt een mooie mix gezocht tussen respect voor ieders afkomst en gewoonten enerzijds en het kennismaken met de manier waarop de dingen in België werken anderzijds. Er wordt gezocht naar zinvolle dagbesteding, werk buiten het opvangcentrum, connectie met de buurt, … Er wordt ook heel erg ingezet op vrijwilligers om datgene ‘extra’ te kunnen bieden wat met hun middelen niet mogelijk is: huiswerkbegeleiding voor de kinderen, handwerken voor de mama’s, leuke activiteiten organiseren…

Foto afkomstig van www.fedasil.be

We stapten er met een warm gevoel naar buiten, maar ook wel met het besef hoe voor deze mensen, na een moeilijk verleden ook nog een lange periode van onzekerheid te wachten staat. Hoe zij allemaal dromen van een leven van vrede, voldoening, veiligheid, vrijheid. Net als wij allemaal, net zoals Amma de wereld droomt.
Hoewel er nog geen activiteiten in het centrum gepland zijn, is iedereen welkom om een (coronaproof) bezoekje te brengen. Bekijk gerust bovenstaand lijstje en neem je spulletjes mee. Dit kan enkel op afspraak bij voorkeur in het weekend, en enkel na bevestiging te hebben ontvangen. Het kan een mooie gelegenheid zijn om Amma’s centrum nog eens te bezoeken. De inzameling loopt tot 31 december.
We kijken ernaar uit om jullie bijdragen in ontvangst te nemen en elkaar daarbij persoonlijk te ontmoeten,

Ter gelegenheid van Goeroe Poernima wordt er op vrijdag 23 juli om 5u30 ’s morgens, vanuit Amritapuri een live webcast uitgezonden, met: paduka puja, een lezing van Amma, bhajans …

Ga naar: www.vriendenvanamma.be / tab: live satsangs en klik op Amma’s foto bovenaan.
Of klik hier.

 

Er is ook een Goeroe Poernima retreat in Duitsland met Swami Shubamritananda Puri van vrijdag 23 juli 18u30 tot zondag 25 juli 2021 15u.

Via Zoom kun je online deelnemen aan de 3-daagse retreat. Prijs € 50,-. Kies bij de boeking voor E-ticket. De dag voor aanvang krijgt u de Zoom-link toegestuurd.

Meer info en aanmelden kan hier.

 

Stilaan haalt iedereen opgelucht adem over de afnemende covid-pandemie. Onze gedachten gaan uit naar hen die dierbaren verloren of nog niet (volledig) hersteld zijn. Alsook naar iedereen die tengevolge van de pandemie nog kampt met financiële, sociaal-emotionele en/of andere problemen.
Graag hadden wij jullie in Amma’s centrum uitgenodigd voor een programma ter ere van Goeroe Poernima. Goeroe Poernima is een dankfeest dat in India op 23 juli gevierd wordt uit respect voor grote Meesters (Mahatma’s).
Op dit moment kunnen wij echter (nog) niet voldoen aan de vereiste voorwaarden om met velen op een veilige manier samen te komen.
Amma vraagt ons allen om voorzichtig te zijn en alle maatregelen te volgen die door de overheid opgelegd worden. Het gaat niet alleen om onze eigen gezondheid maar ook om de gezondheid van de zwakkeren en ouderen onder ons. Als de regels verschillend geïnterpreteerd kunnen worden, dan moet iedereen bovenal shraddha (onderscheidingsvermogen en alertheid) aan de dag leggen. Zij raadt ook iedereen aan om zich te laten vaccineren, want enkel op die manier kan de pandemie bedwongen worden.

Graag maken we van deze gelegenheid gebruik om de situatie in het centrum wat nader toe te lichten, u uit te nodigen voor wat wel mogelijk is en een blik op het toekomstperspectief te werpen.
Op dit moment hanteren wij nog altijd de regels van afstand houden (1.5m) en een mondmasker dragen. Daarnaast verluchten we zoveel mogelijk. Deze regels gelden ook voor personen die reeds gevaccineerd zijn en een corona-certificaat hebben. De betrekkelijk kleine meditatieruimte (40m2) en de geringe verluchtingsmogelijkheden zijn grote beperkingen. Er kan slechts één koepel open gezet worden, de ramen kunnen niet open. Bij mooi weer kunnen we wel de deuren van de meditatieruimte en de buitendeuren open zetten, maar als het koud of winderig is, is dat geen optie. Dit alles maakt dat samen zingen op dit moment niet veilig is.

Op bovengenoemde veilige manier (1.5m afstand + mondmasker) kunnen we in de meditatieruimte 8 personen tegelijk ontvangen. Dit aantal is inclusief de begeleiders vanuit het centrum.
We organiseren dus geen programma’s maar je kunt ons wel contacteren en vooraf afspreken om voor één van de volgende activiteiten te komen:

  • On-line satsang vanuit Amritapuri op zaterdag (13u30 – 17u00)
  • Archana (dagelijks van 07u00 – 08u00)
  • Meditatie, stilte ervaren, seva
  • IAM-meditatie cursus (we hebben de intentie om maandelijks een cursus te geven met maximaal 4 deelnemers tegelijk).

Omwille van het maximaal aantal personen dat we in de meditatieruimte kunnen plaatsen, vragen we je om alleen te komen als je op voorhand van ons een bevestigend antwoord op je verzoek hebt ontvangen.
Om een veilig verloop te kunnen monitoren, zullen wij tevens een CO2-meter installeren. Wij raden aan om bij koud weer warme kleding en een shawl te voorzien.

We hopen dat de situatie tegen Amma’s verjaardag (27 september) zo positief geëvolueerd zal zijn, dat de overheid de maatregelen kan versoepelen. Dit hangt natuurlijk mede af van de vaccinatiegraad en de virusvarianten. Houd onze nieuwsbrieven en de website in het oog voor eventuele veranderingen.
Ook heeft Alin aan Amma toelating gevraagd om de ramen in de meditatieruimte te veranderen (zodat zij open gezet kunnen worden) en een efficiënt verluchtingssysteem te installeren. Dit geeft perspectief op de langere termijn.

Omwille van dit alles kunnen we dit jaar in het centrum geen programma organiseren voor Goeroe Poernima.
Maar we geven jullie graag iets mee ter overweging bij de wassende maan die op 23 juli haar volheid zal bereiken:

De volle maan waarop Goeroe Poernima gevierd wordt, herinnert ons eraan dat wij onze ‘innerlijke vol(ledig)heid’ moeten vinden. Wanneer we door de kleine raampjes van ons denken naar de wereld kijken, komen we tot verkeerde conclusies over onszelf en de wereld. De Goeroe is de meest betrouwbare persoon die ons de realiteit kan doen inzien:
“Ik ben niet dit kleine wezen van lichaam, geest en intellect, ik ben het oneindige en alles doordringende. Ik ben de volheid zelf.”

Lees hier het hele artikel (Engels).

Lokaha samastah sukhino bhavantu!