Op zaterdag en zondag 11-12 november zal er een IAM-meditatiecursus voor beginners (volwassenen vanaf 18 jaar) gegeven worden in Amma’s centrum in Tielrode.

De meditatietechniek heet:

Geïntegreerde Amrita Meditatie techniek (IAMSM)

Onderstaand vindt u bijkomende informatie over de cursus

Cursus IAM voor volwassenen (beginners)
De beginnerscursus vindt plaats in het weekend van 11-12 november en zal gegeven worden door Alin. Om je de meditatie-techniek eigen te maken is het nodig het hele weekend te volgen. (De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.)
De IAM-techniek is ontstaan uit Amma’s intuïtie. De methode heet ‘Geïntegreerde Amrita Meditatie Techniek’ omdat deze meditatie ons leven in evenwicht brengt. Het beoefenen van deze methode bewerkstelligt een integratie tussen lichaam, geest, intellect en hart, een versmelting van ons ware Zelf met God.
Het kan een zeer krachtige manier zijn om opnieuw met ons innerlijk in contact te komen. De meditatie maakt de weg vrij die toegang geeft tot onze innerlijke creativiteit en zelfexpressie en kan ons helpen om evenwichtiger te leven. Het oefenen van deze techniek brengt een positieve innerlijke houding teweeg waarmee wij de beproevingen in het leven beter aan kunnen. Het versterkt gevoelens van vrede en levensvreugde.
Iedereen die ouder is dan 18 jaar en instemt om 35 min per dag aan deze meditatie te wijden en bereid is de methode niet door te geven, kan de techniek leren. Door middel van lezingen, praktische oefeningen, vraag en antwoord en aanvullende spirituele oefening (zoals herhaling van mantra, bhajans) worden de deelnemers in de IAMSM-techniek onderwezen.

In India wordt de wijsheid van grote zieners van oudsher kosteloos doorgegeven aan oprechte leerlingen. Vanuit haar grote mededogen volgt Amma deze traditie en geeft deze cursussen zonder er een vergoeding voor te vragen. Er wordt enkel een onkostenvergoeding gevraagd om de kosten van de accomodatie en het eten te kunnen dekken. Donaties voor Amma’s charitatieve werken zijn uiteraard welkom.

Zaterdag 12 november
ontvangst:        8.30 uur
cursus:             9.00 – 17.30 uur
Zondag 13 november
cursus:              9.30 – 16.30 uur

Onkostenvergoeding:        70 euro

Het aantal plaatsen is beperkt. U kunt zich opgeven voor de cursus door het inschrijvingsformulier in te vullen dat u ziet als u hier klikt.
Na het invullen van dit formulier contacteren wij u. Indien er nog plaats is, sturen we u de betalingsgegevens toe. Na betaling is uw inschrijving definitief.
Indien de cursus reeds volzet is, informeren we u hierover en komt u op een wachtlijst.

Voor vragen kunt u ons contacteren:
Vrienden van Amma België
vriendenvanamma@telenet.be
Tel: 0472 – 86 85 88 (Tony)

Amma’s 70e geboortedag, Amritavarsham 70, nadert …
De voorbereidingen zijn begonnen …
Graag laten we jullie weten, hoe je kunt bijdragen aan de feestelijkheden op 3 oktober in Amritapuri.

Op de ochtend van 3 oktober zal er in Amritapuri een grote processie plaatsvinden, waarbij een man en een vrouw uit elk land de traditionele kleding van hun land zullen dragen. Dit tweetal zal ook de vlag van hun land en een potje met aarde uit hun land dragen. De aarde die van over de hele wereld bijeen gebracht wordt, zal ter plaatse ceremonieel vermengd worden en door Amma gezegend worden. Later zal die aarde gebruikt worden voor het planten van bomen in een ‘Eén Aarde’-ceremonie.

Het plan is om tijdens de processie aan Amma, en alle aanwezigen, een videocollage te tonen van toegewijden van over de hele wereld. Je kunt zo’n video maken van jezelf of van meerdere toegewijden in groep. Dit kan thuis of ergens anders. In die videoboodschap, die 10 seconden mag duren, zeg je
in je eigen taal luidop:

“Dankjewel Amma, voor 70 jaren van genade”
In elke video moet ook een bordje met een korte Engelse tekst getoond worden (details volgen hieronder).

Je kunt de video eventueel maken tegen de achtergrond van een typisch Belgisch gebouw/monument. We denken bijvoorbeeld aan het atomium, een kathedraal etc.
Je kunt de video ook opnemen in de tuin van het centrum, maar neem in dat geval eerst contact met ons op via vriendenvanamma@telenet.be of 0472 – 86 85 88 (Tony).

Let op: om alle video’s tot een geheel te kunnen maken moet jouw video aan specifieke richtlijnen voldoen en vόόr 20 september ingezonden zijn.
Klik hier voor alle richtlijnen en hoe je de video zelf (via een on-line formulier) naar Amritapuri kunt zenden.

Wij wensen jullie alvast veel toewijding en zegen bij de voorbereidingen voor Amma’s 70e verjaardag!

Op 11 en 12 augustus zal Swami Amritaswarupananda aanwezig zijn op het AYUDH-kamp in Amma’s Centrum in Duitsland. Hij zal een lezing geven, bhajans zingen,
maar onder andere ook de eindconclusies presenteren van alle inspanningen die in het kader van de C20 gedaan zijn.

Dit jaar wordt iedereen uitgenodigd om de laatste dagen van het AYUDH-kamp samen te komen en zich te laten inspireren door Swamiji tijdens dit project dat Amma na aan het hart ligt.

Lees meer over wat je mag verwachten en hoe je je kunt inschrijven voor een slaapplaats in bijgaand document (Engels).

Help je mee om onze Amma te nomineren voor de One Million Lights campagne?
Het enige dat je hoeft te doen is je aan te melden via de deze link.
We gaan voor een miljoen lichtjes voor 27 juli
Zie voor meer info

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die ooit de IAM®-35 meditatiecursus gevolgd heeft. Het maakt niet uit of je die meditatie nog regelmatig doet of misschien helemaal niet meer beoefent.  Zelfs als je’m nog maar juist geleerd hebt of zou willen leren, is dit bericht voor jou bedoeld.

In het kader van een studie die uitgevoerd wordt aan de Amrita Universiteit, zijn wij dringend op zoek naar mensen die de IAM®-35 meditatie ooit geleerd hebben. De resultaten van deze studie kunnen zowel voor leken als voor wetenschappers interessant zijn. Het initiatief komt voort uit onze waardering voor deze meditatie; een onbetaalbaar geschenk van onze geliefde Amma.
De studie stelt ons in staat om de gunstige effecten van deze meditatie op een wetenschappelijke manier duidelijk te maken. Ter voorbereiding voeren we nu een vooronderzoek uit.

Als je de IAM®-35 meditatie regelmatig beoefent, zijn we benieuwd naar je ervaring en naar hoe we je kunnen ondersteunen in het verdiepen van je praktijk.
Als je de IAM®-35 meditatie niet regelmatig beoefend hebt, horen we ook graag van jou. We hopen erachter te kunnen komen wat mensen demotiveert om de IAM®-35 te doen en zouden graag ondersteuning bieden aan een hernieuwde praktijk.


Als je deze meditatie-oefening nog niet geleerd hebt, is dit een goed moment om de eerste stap te zetten om de IAM®-35 meditatie te leren. Lees meer over de IAM (Nederlands) en stuur een email naar vriendenvanamma@telenet.be als je voor de eerstvolgende cursus in aanmerking wilt komen. Lees meer over IAM (Engels).
Vanuit Amritapuri zal een serie lezingen en herhalings programma’s aangeboden worden om aan jullie specifieke noden tegemoet te komen.
Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan deze voorbereidende enquête en eventueel wilt bijdragen aan de wetenschappelijke studie, vul dan vóór 26 juli deze (Engelstalige) VOORSTUDIE-ENQUêTE 

Als je nog vragen hebt kun je (via WhatsApp) contact opnemen met: +918589003787.

Wij hopen dat jullie je ervaringen royaal zullen delen,

Voor de jongeren onder ons staat er een lange vakantieperiode voor de deur. Voor hun ouders, zal het wellicht een korter verlof zijn, maar wel een periode waarin alles wat anders verloopt als normaal.
In Amma’s centrum hebben we in juli en augustus ook een paar kleine wijzigingen in het programma.
 
De samenkomsten, ook wel ‘satsang’ genoemd, op donderdagen gaan door als gebruikelijk op de 1e en 3e donderdag van de maand6 en 20 juli, 3 en 17 augustus.
We beginnen steeds om 20u en sluiten af rond 22u.
Het programma bestaat uit: recitatie, meditatief zingen, geleide meditatie en ter afronding drinken we samen een thee.
 
De samenkomst op de 2e zondag van de maand kan enkel in juli doorgaan: zondag 9 juli.
Voor de vroege vogels starten we om 9u30 met de recitatie van de 1000 namen van de goddelijke moeder (waarbij u zelf actief mee kunt doen).
Wie alleen de satsang wil bijwonen, kan vanaf 10u15 (in stilte) aansluiten.
Vanaf 10u30 is het programma als op donderdag:  recitatie, meditatief zingen, geleide meditatie en bij de afronding drinken we samen een thee. Afsluiting rond 12u45.
Het programma op zondag 13 augustus komt te vervallen vanwege het jongerenkamp van 7-13 augustus in Amma’s Centrum in Duitsland.
 
Doorheen het jaar wordt er tussen de recitatie en het meditatief zingen steeds een lezing gegeven. In juli en augustus zal er doorgaans geen lezing voorzien zijn.  
 
Tot ziens in Amma’s centrum,
hier in België of op het kamp in Duitsland!
 

Op zaterdag 1 juli staat er opnieuw een enthousiaste ploeg vrijwilligers op de Wapper in Antwerpen (aan de fontein op de Meir) om geld in te zamelen voor Amma’s huizenbouwproject in India. Onze vrijwilligers staan klaar om u met open armen te ontvangen en u een heerlijke wafel en/of smoothie aan te bieden. De opbrengst gaat zoals gewoonlijk naar Amma’s huizenbouwproject in India, Amrita Koetiram.

U bent welkom tussen 12u en 19u.

Helpt u graag mee, geef dan gerust een seintje aan An op andeceulaer@hotmail.com.

Mocht u graag een donatie doen om de ingrediënten te sponseren, dan kan u hiervoor een bijdrage storten op rekeningnummer BE95 7340 4740 8858 (AYUDH Belgium-wafelbak) met vermelding van: “Ingrediënten wafelbak 1/7/2023”.

Tot dan!

We nodigen jullie uit om mee te doen aan een actie die door Amma gestart is in het kader van de Civil 20. Met de #OneMillionLights-campagne (Campagne voor 1 Miljoen Lichtjes), wil zij erkenning geven aan mensen en organisaties die impact hebben (gehad) op het gebied van gendergelijkheid tussen mannen en vrouwen en ondersteuning van vrouwen.
Deze unieke campagne werd gelanceerd op Internationale Vrouwendag: 8 maart 2023.

Iedereen, overal ter wereld, wordt nu uitgenodigd om alle mensen, organisaties en/of initiatieven te nomineren die een verschil hebben gemaakt in hun leven of dat van iemand anders op het gebied van gendergelijkheid en vrouwenrechten.
Dit kan bijvoorbeeld een moeder zijn die haar zoon leerde om vrouwen met liefde en respect te behandelen, een vader die zijn dochter aanmoedigde om verder te studeren, een ondersteunende collega, een inspirerende leraar of grootouder, een organisatie, school, etc. Het kan iedereen zijn die op één of andere manier geholpen heeft om genderbarrières weg te nemen.

Elke nominatie wordt op een digitale wereldkaart weergegeven als een lichtje. Die wereldkaart maakt de spreiding en het totaal van inspanningen zichtbaar en verlicht zo de weg naar verdere vooruitgang. Op dit moment zijn er ruim 500.000 nominaties ontvangen; zij creëren een golf van inspiratie die alsmaar verder uitbreidt naar een positieve toekomst voor iedereen!

Als u daar toestemming voor geeft, kan uw verhaal uitgekozen worden om gedeeld te worden. U kunt ook aan de personen of organisaties die u nomineert een bedankje laten sturen, om hen te laten weten dat ze een licht in uw leven zijn geweest. Dus denk even aan al diegenen die een verschil maken op het gebied van gendergelijkheid, houd hun e-mailadres bij de hand als je wilt dat ze een bericht ontvangen, en begin de nominatie hier

Hebt u nog vragen? Contacteer: c20.onemillionlights@am.amrita.edu

Met dank voor uw bijdrage,
Civil20 Werkgroep Gendergelijkheid en Handicap
Campagneteam One Million Lights

 

Goeroe Poernima is een dankfeest dat in India gevierd wordt uit respect voor grote Meesters (Mahatma’s). In India en in Amma’s ashram zal deze viering dit jaar plaats vinden op maandag 3 juli.

We verwachten dat er een live-streaming zal zijn vanuit Amritapuri. Via de live-stream zal het hele programma rechtstreeks te volgen zijn: openingsritueel, recitaties, bhajans en Amma’s Goeroe Poernima lezing. Iedereen is van harte welkom om dit programma op groot scherm in Amma’s centrum mee te volgen. Graag een seintje als je komt (vriendenvanamma@telenet.be). Natuurlijk kunt u het ook thuis bekijken.

We hebben hiervoor nog geen aankondiging of link ontvangen. Zodra we die gekregen hebben, brengen we u op de hoogte. Gezien het tijdsverschil vermoeden we dat het in de vroege ochtenduren zal beginnen. Details volgen.

Op donderdag 6 juli komen wij, zoals elke 1e donderdag van de maand, in het centrum samen voor satsang: recitatie, lezing, meditatief zingen en meditatie. De lezing en de bhajans zullen die avond ook in het kader van Goeroe Poernima staan.