Natuurwandeling 1 mei

Dit jaar organiseren we opnieuw een natuurwandeling op 1 mei 2019.

We verplaatsen ons naar de Polders van Kruibeke. Hier ligt het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen.

600 hectare van deze polder is omgetoverd naar een uniek natuurgebied. Het overstromingsgebied is sinds 2016 operationeel en strekt zich uit over Kruibeke-Bazel-Rupelmonde, het werd ingericht in het kader van het Sigmaplan.
Geert neemt ons mee voor een tocht langs de dijken, bossen, kreken, slikken en schorren, graslanden en zal de werking en het beheer van het gebied toelichten. We zullen zien hoe het landschap grondig veranderd is.
Nu al heeft de natuurinvulling met zijn 300 ha slikken en schorren,150 ha weidevogelgebied en meer dan 160 ha bossen een internationale uitstraling.

We starten de wandeling aan de grote inwateringssluis en zullen getuige zijn hoe het Scheldewater spectaculair het gebied instroomt.

Praktische afspraken:
We verzamelen vanaf 13.30 op de parking ter hoogte van de Scheldelei in Kruibeke in de nabijheid van het veer.

Mensen die vanuit Antwerpen komen, hebben de mogelijkheid om de Waterbus te nemen die tweemaal per uur vertrekt aan de aanlegsteiger van het Steen. De Waterbus doet er een kwartiertje over om dan in Kruibeke aan te meren. Op zich is dit al een toffe beleving!

Stipt om 14.00 uur start de wandeling die twee tot drie uur kan duren.
Stevige wandelschoenen zijn vereist, het terrein is niet altijd effen. De dijken zijn wel toegankelijk voor kinderwagens maar we zullen ons ook op minder effen terrein begeven.

Om praktische redenen is het van belang om te laten weten of je deelneemt aan deze unieke tocht. Deelname is gratis. Aan het eind van de wandeling gaan we met de pet rond, voor wie de inspanningen van Geert wil appreciëren met een bijdrage voor de werking van de VZW Vrienden van Amma.

Tot heel binnenkort en van harte welkom.