Dagretraite met Br. Shubamrita

Het voorjaar is een tijd waarin alles herleeft. In de Christelijke traditie is Pinksteren de tijd van nieuwe begeestering. Een goed moment om je innerlijke verbinding met het Goddelijke te versterken en samen kracht en inspiratie op te doen voor in ons dagelijks leven.
We zijn verheugd dat Br. Shubamrita in deze periode een dagretreat komt geven in Amma’s Centrum in België, met als thema:

‘Ons bestaan zo volledig mogelijk beleven’

Hij geeft een spirituele lezing over dit onderwerp, beantwoordt vragen en leidt recitatie, bhajan zingen en meditatie. De lezing wordt in het Engels gegeven en vertaald naar het Nederlands.
Br. Shubamrita leeft en reist al ruim 25 jaar met Amma. Hij is een van Amma’s meest nabije discipelen en haar persoonlijke vertaler. Hij staat bekend om zijn inspirerende lezingen en prachtige zang. Zijn diepe begrip van de Indiase Geschriften vertaalt hij op een herkenbare en humoristische manier naar de Westerse luisteraar. Met zijn prachtige bhajans (spirituele liederen) en geleide meditatie sluiten we de dag af.

Programma
10:30 uur – Zaal open, start verkoop bonnetjes voor lunch
11:00 uur – Openingsceremonie, recitatie, lezing
13:00 uur – Pauze – Lunch
15:00 uur – gelegenheid tot het stellen van vragen aan Br. Shubamrita, bhajans zingen
17:00 uur – Afsluiting

Praktisch
Ontvangst: Vanaf 10.30
Lunch: Eenvoudig middagmaal à € 10,- per persoon
Inkom: Vrije bijdrage

Br. Shubamrita
Brahmachari Shubamrita Chaitanya groeide op in Mumbai en hier ontmoette hij Amma voor het eerst. Na zijn studies in biochemie vestigde hij zich in 1989 in Amritapuri (Amma’s ashram in Zuid-India). Vele jaren was Br. Shubamrita hoofdredacteur van het maandelijkse tijdschrift van de ashram (Matruvani). In 1996 werd hij door Amma geïnitieerd tot brahmachari (dit is een fase in de Indiase monastieke traditie). Sindsdien is hij nauw betrokken bij de sociale, educatieve en spirituele activiteiten van Amma’s wereldwijde organisatie.

Hij geeft frequent lezingen en seminaries over stressbeheersing en meditatie over heel Europa, Rusland, Afrika, India en in het Midden Oosten. Gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring als één van Amma’s meest nabije leerlingen en persoonlijke tolk, deelt Br. Shubamrita zijn spirituele kennis in praktische en bevattelijke termen.