Natuurwandeling op 1 mei

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we opnieuw een natuurwandeling die doorgaat op 1 mei 2017. Dit jaar verplaatsen we ons voor de jaarlijkse wandeling naar het Stropersbos in het Noorden van de provincie Oost-Vlaanderen vlakbij de Nederlandse grens.

Het Stropersbos is een niet te missen natuurparel met statige dreven, waardevolle elzenbroekbossen, naaldbossen en open plekken met heide en grote grazers! Samen met de aanpalende groengebieden vormt het Stropersbos één van de grootste bos- en natuurcomplexen in Oost-Vlaanderen. Het Stropersbos ligt verspreid over de gemeentes Stekene en Sint-Gillis-Waas. In het kader van Europese natuurontwikkeling kreeg het bos een gedaanteverwisseling en werden monotone dennenbossen omgevormd naar heidelandschappen. Met een beetje geluk zien we grote grazers (konikpaarden en pony’s) die het beheer uitvoeren. In de Stropersbos vinden we overblijfselen van de Linie, die tijdens de Spaanse Successieoorlog in 1701 dienst deed.

Geert is terug bereid om ons mee te nemen voor een boeiende tocht doorheen het gebied.

Praktisch

Tijdstip
Verzamelen: 9:45 uur. Vertrek: 10:00 uur (duur wandeling: 2 u – 2.30 u).

Locatie
De Stroperstraat 63 te 9190 Stekene. Zie kaart.

Inschrijven
Gelieve vooraf in te schrijven, zo hebben we een idee van het aantal deelnemers. Klik hier voor het inschrijvingsformulier. Indien je op het laatste moment toch zou afzeggen, verwittig Geert (0499 80 89 64).

Meenemen
Stevige stapschoenen zijn zeker nodig, indien het de voorafgaande periode zeer nat is zijn laarzen aangewezen. De tocht die uitgestippeld wordt is niet toegankelijk voor kinderwagens.

Route

  • Vanuit Antwerpen neem je de E34 afrit 11 (ter hoogte van Kemzeke) en volg richting Hulst. Ongeveer 1 km verder vind je rechts de toegang Fort Sint-Jan (Stekene), tegenover de viswinkel ‘De Hollandse viscentrale’.
  • Vanuit Sint-Niklaas neem je de N403 richting Hulst, aan de twee ronde punten ter hoogte van de E34 vervolg je de weg zoals hierboven beschreven. Bij de toegang Fort Sint-Jan is er een beperkte parking. Je kunt ook parkeren in de straat.

Lunch
Wie zin heeft kan zijn picknick meebrengen en achteraf op een leuke plek genieten van zijn boterhammekes. We kunnen ook nog even napraten bij een drankje in de Boshoeve in de Koestraat 10 9190 Stekene.

We hopen natuurlijk samen met u onder de meest gunstige weersomstandigheden op te stappen.