Waarom zou je mediteren?

Meditatie brengt je denken tot rust. Ons denken bepaalt de manier waarop wij de wereld waarnemen. Het bepaalt hoe we reageren op situaties die we tegenkomen in ons leven. Als je jezelf observeert dan merk je al snel dat gedachten onwillekeurig blijven komen en gaan; wij hebben onze gedachten zelden onder controle. In de meeste situaties reageren wij dan ook automatisch, zonder dat wij ons openstellen voor wat er werkelijk gebeurt. Dit komt door onopgeloste en onverwerkte emoties die zich diep in ons bevinden. Door te reageren in plaats van ontvankelijk te zijn, verspillen wij een enorme hoeveelheid creatieve energie. Die energie zouden wij ook kunnen gebruiken voor onze persoonlijke ontwikkeling of ten dienste stellen aan de samenleving.

Meditatie opent nieuwe deuren
Het tweede belangrijke effect van de IAM-techniek is dat het onze energie als het ware beter kanaliseert. Wij kunnen dan het onontgonnen gebied van onze talenten beter aanspreken. Meditatie maakt het stil binnen in ons. In deze meditatieve stilte worden onze gaven, onze innerlijke mogelijkheden en capaciteiten duidelijker. Zij komen spontaan tot ontplooiing. Je kunt gewoon blijven doen wat je doet, maar door de innerlijke verandering, word je beter in alles dat je onder handen neemt. Of je nu zanger bent of leraar, ouder of zakenman: de innerlijke verandering die je door meditatie ondergaat maakt alles aan jou bekoorlijker, lieflijker en mooier. Zo wordt bijvoorbeeld een muzikant door meditatie een betere muzikant; de kwaliteit van zijn stem en zijn zang verandert, zijn houding en uitstraling worden aantrekkelijker. Mensen die een hectisch beroepsleven leiden, ervaren dat deze meditatie een effectief antwoord is tegen de spanning en stress van alle dag en vinden gemakkelijker hun evenwicht terug.

Wat is het geheim achter deze verandering?
De IAM-techniek brengt niets nieuws aan van buitenaf; het helpt je gewoonweg om je innerlijke capaciteiten te realiseren. Meditatie leert je om nieuwe lagen in je bewustzijn aan te boren. Het leidt je uiteindelijk naar het hoogste levensdoel, Zelf-realisatie.

Is de IAM-Techniek echt gratis?
Amma zegt vaak dat meditatie even kostbaar is als goud. Ze is in feite een onbetaalbaar hulpmiddel voor je geestelijke groei. In het oude India gaven de grote zieners en heiligen hun wijsheid kosteloos door aan hun leerlingen. Amma houdt deze eerbiedwaardige traditie in ere. De IAM-techniek is dan ook zonder kosten beschikbaar voor alle geïnteresserden.

Zijn er dan helemaal geen kosten?
Als je een weekend cursus volgt dan vragen we je om een bijdrage die de kosten dekt voor het gebruik van de zaal en maaltijden en koffiepauzes. Het geheel wordt verzorgd door vrijwilligers. Als je toch iets wilt doneren aan bijvoorbeeld Amma’s liefdadigheidswerk, dan is dat natuurlijk van harte welkom.