Swami Amritaswarupananada stuurde ons deze boodschap met een aanbevolen programma van spirituele oefening voor bij u thuis, op Amma’s verjaardag.

Beste broers en zussen in Amma,

Amma heeft nooit interesse gehad in het vieren van haar verjaardag.
Wij, daarentegen, komen reeds tientallen jaren samen in Amritapuri om deze gelegenheid te vieren met onzelfzuchtige dienstverlening en gebeden voor wereldvrede.
Zoals jullie allemaal wel zullen weten is 27 september Amma’s 67ste verjaardag.
Op dit moment kijkt de hele wereld uit naar het licht aan het eind van de tunnel met het verlangen weer liefde, vrede en veiligheid te ervaren. 27 september biedt ons dus over de hele wereld een nieuwe kans om samen te komen en onze oprechte en onzelfzuchtige gebeden aan te bieden en Moeder Natuur om vergeving te vragen. Maar ook om voor vrede en herstel van de hele schepping te bidden. Laten we Amma’s verjaardag dit jaar vieren onder de noemer van “Eén wereld, één gebed”.  Laten we Amma’s verjaardag op zondag 27 september 2020 thuis vieren als een dag van spirituele oefening (sadhana) van 6u-13u.

Met liefdevolle gebeden, in Amma’s service,
Swami Amritaswarupananda

One World, One Prayer

Tijdsindeling van de spirituele oefening (sadhana)
Onderstaande indeling is enkel een suggestie.
Voel je vrij om het aan te passen aan jouw situatie.

Nadat je je gewassen hebt, steek je de olielamp of een kaarsje aan om 6u (’s morgens).

6.00-6.30 Meditatie en japa (mantra herhalen)
6.30-8.00 Goeroepadoeka poeja, 108 Namen van Amma, Sri Lalita Sahasranama (1000 Namen)
8.00-8.30 Lokah Samastah Sukhino Bhavanthu (108 maal), gevolgd door japa
8.30-9.00 Pauze
9.00-9.30 Mrityumjaya mantra (108 maal)
9.30-10.00 Japa in de natuur (alleen als je een balkon of tuintje hebt, anders doe je het binnen in huis)
10.00-10.30 Ma-Om meditatie en de Witte Bloemen voor Wereldvrede-meditatie
10.30-11.00 Wandelmeditatie
11.00-11.30  Pauze
11.30-12.15 Bhajans (alleen of met gezinsleden of in kleine groepen via ZOOM etc)
12.15-13.00 Witte Bloemen voor Wereldvrede-meditatie,  Mrityumjaya mantra (54 maal). Gevolgd door: Asatoma Sadgamaya (1 maal) en Lokah Samastah Sukhino Bhavanthu (54 maal)

 

Het programma in Amma’s centrum blijft ongewijzigd.
Reserveren is noodzakelijk. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
U kunt zich opgeven via vriendenvanamma@telenet.be

Gisteren ontvingen wij nog een brief van Swami Shubamritananda in verband met het vieren van Amma’s verjaardag bij jou thuis.

Om Namah Shivaya.

Aangezien de hele wereld in de ban is van de Covid-pandemie, zal er dit jaar in Amritapuri geen groots festival zijn ter gelegenheid van Amma’s verjaardag. In plaats daarvan wijden we deze dag aan gebeden en spirituele oefeningen onder de noemer “One World One Prayer”. Amma’s toegewijden en weldoeners worden aangemoedigd om op deze dag zo goed mogelijk het schema met spirituele oefeningen te volgen zoals hierboven vermeld.
Er is die dag ook een webcast met Amma gepland. Volgens Swamiji zal het ‘s avonds zijn en in dat geval kan het ochtendschema behouden blijven. Als het tijdstip van de webcast verandert, schakel dan gewoon over naar de webcast zodra die begint.
Wat betreft de Goeroe Padoeka Poeja (het wassen van Amma’s voeten) is het voldoende als je bloemen offert bij Amma’s foto terwijl je de 108 namen herhaalt. Wellicht heeft niet iedereen Padoeka’s* thuis en niet iedereen weet hoe de poeja gedaan moet worden.
Er is in de planning tijd voorzien voor het herhalen van de Mrithyunjaya-mantra. Omdat misschien niet iedereen de juiste uitspraak van de mantra kent, wordt er een geluidsopname voorbereid met deze recitatie. Die geluidsopname zal worden doorgestuurd naar de devotees. Deze kan gewoon worden afgespeeld terwijl je mediteert. Je kunt ook meezingen terwijl je het afspeelt. Deze opname wordt binnenkort doorgestuurd**.
Neem contact op met de devotees in uw streek en moedig hen via de website, nieuwsbrieven en sociale media aan om met ons mee te bidden voor vrede en harmonie. Laten we deze gebeden als bloemen van dankbaarheid aan Amma’s lotusvoeten offeren op haar 67ste verjaardag.

In dienst van Amma
Swami Shubamritananda

*Padoeka’s = ceremoniële sandalen die de voeten van de meester symboliseren
** Klik op de foto onderaan om de Mrithyunjaya-mantra te beluisteren