Op zondag 3 maart (14u00-17u00) sluiten wij ons opnieuw aan bij de plaatselijke milieugroep die de jaarlijkse opruimactie van zwerfvuil organiseert.

Amma benadrukt de noodzaak om milieuvervuiling tegen te gaan. Vrienden van Amma wil in België meewerken aan het oplossen van dit probleem. Daarom gaan we het zwerfvuil opruimen dat in de prachtige, directe omgeving van Amma’s centrum ligt, de schorren langs de Durme en Schelde. De schorren en slikken en beide rivieren zelf zijn Europees beschermd. Ze maken niet alleen deel uit van een waardevol natuurgebied, ze zijn ook van internationaal belang. Talrijke trekvogels komen hier overwinteren en het is een belangrijk broedgebied voor vele water- en zangvogels.

Na de hoge getijden van deze winter is er opnieuw heel wat afval aangespoeld via de rivier de Schelde.

Heb je zin om iets voor de natuur te doen en wil je graag je handen uit de mouwen steken? Dan nodigen we je uit om mee zwerfvuil te komen rapen gedurende een paar avontuurlijke uren in de prachtig biotoop langs Durme en Schelde. Samen maken we echt het verschil!

Achteraf kan er wat nagepraat worden met een drankje aangeboden door de mensen van de milieuwerkgroep.
We verzamelen om 14 uur aan het standbeeld van ‘de Toeter’, einde Sint-Jozefstraat te Tielrode en sluiten ons daar aan bij ‘Ons Streven’, de lokale milieuwerkgroep van Tielrode. De gemeente Temse geeft logistieke ondersteuning aan deze opruimactie en stelt vuilnisrapers, handschoenen, vuilniszakken,… ter beschikking. Neem zeker je laarzen mee en kledij die vuil mag worden. Vorige jaren was de deelname van Vrienden van Amma een groot succes!