Amrita Yoga


In het weekend van 25 – 26 januari 2020 wordt er in het Centrum van Amma (Broekstraat 6, 9140 Tielrode) in België een Amrita Yoga cursus gegeven. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

 

Amrita Yoga

Amrita Yoga is een vorm van yoga die geïnspireerd wordt door onvoorwaardelijke liefde en een houding van dienstverlening aan de wereld. Amrita Yoga biedt een holistische benadering die geconcentreerd is op ‘Bewustzijn met een in het hart gecentreerde intentie’ en heeft tot doel de praktijk van fysieke oefeningen te overstijgen.
Amrita Yoga is een asana-praktijk* die op totaliteit gericht is. Amrita Yoga oefeningen stimuleren op een unieke wijze onze alertheid en brengen ons diep in ons hart. Amrita Yoga leert hoe we ons op het innerlijke ‘Zijn’ kunnen afstemmen en hoe we ons via een diepgaande reis met onze Essentie kunnen verbinden.
* het oefenen van lichaamshoudingen
Meer info: https://amritayoga.com/

 

Bala Namaskar

De reeks die je in deze cursus leert, heet “Bala Namaskar”. Bala betekent letterlijk ‘kind’, maar heeft hier ook de betekenis van ‘eenvoudig’, Namaskar verwijst naar een respectvolle begroeting. De retreat biedt de mogelijkheid een eenvoudige reeks yoga-oefeningen te leren die je regelmatig kunt uitvoeren. Het is de eenvoudigste serie oefeningen uit Amrita Yoga, maar zeker niet alleen geschikt voor beginners. Ook voor mensen met yoga ervaring is de Bala Namaskarah interessant door de focus op bewustzijn en devotie in de oefening.
De retreat biedt naast het beoefenen van de asana’s ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het zingen van bhajans*, een lezing over yoga en/of een meditatieve wandeling. Van oudsher kan op deze wijze de persoonlijke spirituele praktijk verdiept worden.
* met devotie zingen

 

Programma:

Zaterdag 25 januari:            9.30 – 17.30  (koffie/thee, warme maaltijd inbegrepen)
Zondag 26 januari:              9.00 – 12.30  (koffie/thee, soep met brood inbegrepen)
Kostprijs (inclusief eten en drinken) : € 100,-De cursus  wordt gegeven door Anne Wohltat. Zij is in Amritapuri geschoold om les te geven in Amrita Yoga en woont in Amma’s ashram in Duitsland.

 

Let op!

  • De cursus wordt in het Engels gegeven. Zo mogelijk wordt er vertaald naar het Nederlands / Frans, maar houdt er rekening mee dat onze mogelijkheden daartoe beperkt zijn. Wij doen het mogelijke maar kunnen geen vertaling garanderen. Een goede kennis van het Engels is nodig om deel te kunnen nemen.
  •  U schrijft zich in voor het hele cursusweekend, maar op zaterdagavond –na de cursus- bent u vrij. Het is niet mogelijk om in het centrum te overnachten. Wel kunnen wij u adressen geven van slaapgelegenheden (bed&breakfast, hotel) in de omgeving.
  •  Als u dit formulier invult en ook onze verdere aanwijzigingen goed opvolgt, reserveren we een plaatsje voor u. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw betaling. De betalingsgegevens ontvangt u kort nadat u het formulier heeft ingevuld. Schrijf aub het cursusgeld niet over voordat wij de betalingsgegevens aan u toegestuurd hebben.