Het is bijna zover, zondag 12 maart 2023 gaat de zwerfvuilactie opnieuw door in Tielrode. We sluiten ons terug aan bij de milieugroep ‘Ons Streven’ die deze jaarlijkse actie organiseert.

Amma vindt het heel belangrijk dat we zorg dragen voor de natuur en dus ook in onze regio milieuvervuiling tegen gaan. Vrienden van Amma steekt graag in België de handen uit de mouwen om mee te werken aan het oplossen van dit probleem. Daarom gaan we het zwerfvuil opruimen dat in de prachtige, directe omgeving van Amma’s centrum ligt: de dijken en de schorren langs de Durme en Schelde. Na de hoge getijden van deze winter is er opnieuw heel wat afval aangespoeld op de oevers van beide rivieren.
De schorren en slikken en beide rivieren zelf zijn Europees beschermd. Ze maken niet alleen deel uit van een waardevol natuurgebied, ze zijn ook van internationaal belang. Talrijke trekvogels komen hier overwinteren en het is een belangrijk broedgebied voor vele water- en zangvogels.

We verzamelen op 12 maart om 14 uur aan het standbeeld van ‘de Toeter’ (einde Sint-Jozefstraat) te Tielrode en sluiten ons daar aan bij ‘Ons Streven’, de lokale milieuwerkgroep van Tielrode. De gemeente Temse geeft logistieke ondersteuning aan deze opruimactie en stelt onder andere vuilnisrapers, handschoenen en vuilniszakken ter beschikking. Neem zeker je laarzen mee en trek kledij aan die vuil mag worden. De deelname van Vrienden van Amma was steeds een groot succes! We sluiten de namiddag af met een drankje in het Gildenhuis aangeboden door Ons Streven.

We kunnen ook in ons dagelijks leven een steentje bijdragen door bijvoorbeeld op regelmatige basis de omgeving waar we wonen proper te maken. Honderden zwerfvuilvrijwilligers houden zo in Vlaanderen trouw hun opruimgebied schoon. Heel wat gemeenten zijn hierbij aangesloten en bieden ondersteuning.
We kunnen ons laten inspireren door deze ‘mooimakers’. Jong en oud kan hieraan meedoen. Ga maar eens kijken op de website van ‘de mooimakers’ https://mooimakers.be/.

Je bent van harte welkom om er samen en met volle goesting weer tegen aan te gaan! Tot zondag 12 maart!