Europatour 2018

Wij zijn blij dat we jullie kunnen informeren over de dagen waarop Amma dit najaar weer vele Europese steden zal bezoeken.
De details over zalen en exacte tijden van de programma’s zijn bij ons nog niet bekend; dat volgt nog.
Let op: Er kunnen altijd veranderingen plaats vinden. Houdt de lokale website (waar het programma is) en www.amritapuri.org in het oog!

Amma’s Europatour 2018

9 -11 Oktober: Granollers (Barcelona), Spanje
13-14 Oktober: Dublin, Ierland
16-17 Oktober: Houten, Nederland
19-21 Oktober: Winterthur, Zwitserland
23-24 Oktober: Kopenhagen, Denemarken
26-28 Oktober: Chalon en Champagne, Frankrijk
30-31 Oktober: Munchen, Duitsland
2-3 November: M.A.Center, Brombachtal, Duitsland
5-7 November: Toulon, Frankrijk
10-12 November: Milaan, Italië
14(avond)-16 November: London, Verenigd Koninkrijk

 

Goeroe Poernima

Op donderdag 26 juli vieren we Goeroe Poernima in Amma’s centrum.
Goeroe Poernima is een dankfeest dat in India gevierd wordt uit respect voor grote Meesters (Mahatma’s).
Iedereen is welkom, de toegang is gratis, aanvang 20.00 uur.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan de recitaties, te komen luisteren naar de lezing en mee te zingen en mediteren.
We sluiten af met thee, waarschijnlijk rond 22u.

Retraite met Swami Shubamrita

Br. Shubamrita

Datum: Zondag 17 juni 2018

Plaats: Broekstraat 6, 9140 Tielrode (Temse)
Inkom: vanaf 13.00
Video: 13.30-13.50 Embracing the World (Amma’s charitatieve projecten)

Programma:
14.00-14.30     Meditatie
14.30-16.00     Spirituele lezing
16.00-16.45     Pauze
16.45-17.15     Vraag en Antwoord
17.15-18.15     Bhajans
18.30               Sponsormaaltijd met Sw. Shubamrita

Swami Shubamrita volgt Amma als een monastieke leerling sinds 1989. Hij geeft veelvuldig lezingen en seminars over stressmanagement en meditatie. Hij baseert deze lezingen op bijna 30 jaar ervaring als één van Amma’s meest nabije leerlingen en persoonlijke vertaler. Swami Shubamrita vertelt in eenvoudige en praktische termen over zijn inzichten in de Oosterse spirituele traditie. Tijdens de retreat geeft hij een lezing over de praktische toepassing van tijdloze spirituele principes en oefeningen in het dagelijks leven.

Vrije toegang

Sponsormaaltijd
Het programma duurt ongeveer tot 18u30. Aansluitend wordt een sponsormaaltijd voorzien. Door deel te nemen aan deze maaltijd steunt u Amma’s charitatieve werken. Swami Shubamrita zal met ons aan tafel zitten. Voor € 20,- kunt u bij aankomst (vanaf 13 uur) een bonnetje kopen voor de maaltijd. Vooraf opgeven of inschrijven is niet nodig, details over het programma volgen nog.

Iedereen welkom!

Let op: Vanwege dit programma komt de satsang op zondag 10 juni (2e zondag) te vervallen!

Paaswake en dagretraite met Swami Shubamrita

Wandeling naar het licht

Paaswake

In de avond en nacht van 31 maart – 1 april april komen we in Amma’s centrum bijeen om samen wakker de overgang te maken van de duisternis naar de wedergeboorte van het licht.
Op 31 maart beginnen we om 21.00 uur met satsang en bhajans. Vanaf 23.30 vangt de Paaswake aan. We brengen deze wake door met satsang, meditatie, recitatie en mogelijk een film en een meditatieve wandeling naar het licht. ’s Morgens zullen we dan gezamenlijk het Paasontbijt gebruiken (rond 08.00 uur).

Vriendelijk verzoek om u van te voren op te geven voor deelname aan het onbijt via: vriendenvanamma@telenet.be (zo nodig tel: 0472 / 86 85 88).
Bijdrage in de onkosten: € 8,- .

Dagretraite met Swami Shubamrita

Graag maken wij van deze gelegenheid gebruik om alvast het bezoek van Swami Shubamrita aan te kondigen. Op zondag 17 juni zal hij in het centrum van Amma een dagprogramma verzorgen.
Meer informatie volgt later.

Zwerfvuilactie zondag 11 maart

WERK MEE AAN EEN PROPERE NATUUR

Heb je veel goesting om iets voor de natuur en de medemensen te doen?
Heb je zin om je handen uit je mouwen te steken?
Wil je graag jouw kinderen leren dat afval in de vuilbak hoort?
Hou je van een avontuur in de adembenemende natuur?
Beleef je graag iets dat je met trots kunt navertellen?

Dan hebben we voor jou de ideale uitnodiging:

Grote zwerfvuilactie langs Durme en Schelde
zondag 11 maart (14-17u)

De lokale milieuwerkgroet ‘Ons Streven’ organiseert samen met ‘Vrienden van Amma’ een grote lenteschoonmaak in de Tielroodse potpolder en langs de Durme- en Scheldeboorden. We verzamelen de ‘buit’ van groot en klein vuil aan het standbeeld van ‘Den Toeter’. Help ons de natuur een schoonheidskuur te geven!
We komen om 14u samen aan het standbeeld van ‘Den Toeter’ op het einde van de Sint-Jozefstraat (vlakbij het Durmeveer Tielrode-Hamme). De gemeente Temse zorgt voor de logistieke steun: vuilzakken, handschoenen en nuttig materieel. Breng zeker je laarzen en zo nodig regenkleding mee!

Wij garanderen je alvast:

  • Een mooie middag in een schitterende natuur die met de minuut properder wordt
  • Toffe en gemotiveerde mensen om je heen
  • Leuke vondsten: een stuk drone, een motorhelm, toiletonderdelen, reddingsboeien, speelgoed …
  • Gezellig napraten bij een natje en een droogje.

Groot en klein, kom en doe mee!

Meditatiecursus (IAM) voor beginners 3-4 maart

Meditatiecursus (IAM) voor beginners 3-4 maart

Op zaterdag en zondag 3-4 maart zal er een IAM-meditatiecursus voor beginners (volwassenen vanaf 18 jaar) gegeven worden in Amma’s centrum in Tielrode. De meditatietechniek heet:

Geïntegreerde Amrita Meditatie techniek (IAMSM)

Onderstaand vindt u bijkomende informatie over de cursus

Cursus IAM voor volwassenen (beginners)

De beginnerscursus vindt plaats in het weekend van 3-4 maart en zal gegeven worden door Alin. Om je de meditatie-techniek eigen te maken is het nodig het hele weekend te volgen. (De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar. De IAM-techniek is ontstaan uit Amma’s intuïtie. De methode heet ‘Geïntegreerde Amrita Meditatie Techniek’ omdat deze meditatie ons leven in evenwicht brengt. Het beoefenen van deze methode bewerkstelligt een integratie tussen lichaam, geest, intellect en hart.
Het kan een zeer krachtige manier zijn om opnieuw met ons innerlijk in contact te komen. Hierdoor kunnen we onze geloofservaring verdiepen en gevoelens van vrede en levensvreugde versterken. De meditatie maakt de weg vrij die toegang geeft tot onze innerlijke creativiteit en zelfexpressie en kan ons helpen om evenwichtiger te leven. Het oefenen van deze techniek brengt een positieve innerlijke houding teweeg waarmee wij de beproevingen in het leven beter aan kunnen.
Iedereen die ouder is dan 18 jaar en instemt om 30 min per dag aan deze meditatie te wijden en bereid is de methode niet door te geven, kan de techniek leren. Door middel van lezingen, praktische oefeningen, vraag en antwoord en aanvullende spirituele oefening (zoals herhaling van mantra, bhajans) worden de deelnemers in de IAMSM-techniek onderwezen.
In India wordt de wijsheid van grote zieners van oudsher kosteloos doorgegeven. Vanuit haar grote mededogen volgt Amma deze traditie en geeft deze cursussen zonder er een vergoeding voor te vragen. Er wordt enkel een onkostenvergoeding gevraagd om de kosten van de accomodatie en het eten te kunnen dekken. Donaties voor Amma’s charitatieve werken zijn uiteraard welkom.

Zaterdag 3 maart
ontvangst: 8.30 uur
cursus:      9.00 – 17.30 uur
Zondag 4 maart
cursus: 9.30 – 16.30 uur
onkostenvergoeding: 60 euro

Het aantal plaatsen is beperkt. U kunt zich opgeven voor de cursus door het inschrijvingsformulier in te vullen dat u ziet als u hier klikt. Na het invullen van dit formulier contacteren wij u. Indien er nog plaats is, sturen we u de betalingsgegevens toe. Na betaling is uw inschrijving definitief.
Indien de cursus reeds volzet is, informeren we u hierover en komt u op een wachtlijst.

Voor vragen kunt u ons contacteren:
vriendenvanamma@telenet.be
Tel: 0472 – 86 85 88

Vrienden van Amma België

IAM beginnerscursus inschrijving 2018

IAM-Herhalingscursus

Op zondag 11 februari zal er van 14.00-17.00 uur in Amma’s centrum te Tielrode een herhaling van de IAM-meditatie gegeven worden. Deze opfrissingscursus is enkel toegankelijk voor mensen die de volledige IAM‑beginnerscursus ooit gevolgd hebben. De herhaling bestaat uit een begeleide IAM-meditatie met daarna gelegenheid voor het stellen van vragen. Deze cursus is voor al wie de meditatie regelmatig beoefend heeft en zijn/haar meditatie wil verdiepen en verfijnen

Als je wilt deelnemen, stuur dan een bericht naar vriendenvanamma@telenet.be . Wij sturen je dan meer info en het inschrijvingsformulier. Inschrijven vooraf is nodig in verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

De volledige IAM-beginnerscursus staat gepland voor het weekend van 3 & 4 maart. Binnenkort volgen hierover meer details. Daarin wordt ook uitgelegd hoe u zich voor de beginnerscursus kunt inschrijven.
Hier vindt u meer informatie over IAM (Integrated Amrita Meditatie).

Shivaratri

In Amma’s ashram in India wordt op 13 februari Shivarathri gevierd; een feest toegewijd aan Shiva. Shivarathri symboliseert de inspanningen van de spirituele zoeker (bv: vasten, waken) om negatieve eigenschappen als haat, jaloezie, hebzucht te overkomen en mentale zuiverheid te ontwikkelen .

Op donderdag 15 februari vieren we Shivaratri in Amma’s centrum met een lezing en bhajans die in het teken van Shiva zullen staan.

Aanvang: 20u, inkom: gratis.

Zwerfvuilactie 2018

Naar jaarlijkse gewoonte wordt op zondag 11 maart 2018 door de lokale milieuwerkgroep “Ons Streven” een zwerfvuilactie georganiseerd in de omgeving van Amma’s centrum in Tielrode.
Amma vindt het belangrijk dat wij ons steentje bijdragen aan het probleem van milieuverontreiniging. Vrienden van Amma willen hier graag bij meehelpen.

Noteer nu al deze datum in je agenda. Meer details hierover volgen later.