De lang verwachte werken in het centrum van Amma zijn uitgevoerd.
We kunnen terug het ritme van de bijeenkomsten opnemen zoals we dat kenden voor de Covid-pandemie: steeds op de 1e en 3e donderdagavond van de maand en op de 2e zondag in de voormiddag.

We zullen starten op de 2e zondag in juni:

Zondag 12 juni
In de voormiddag komen we samen voor archana (recitatie), satsang (lezing) en bhajans (zingen).
Van 9u30 -10u15 kun je deelnemen aan het herhalen van de 1000 namen van de Goddelijke Moeder. Om 10u30 start het programma met recitatie, lezing en devotioneel zingen.
Je kunt tussentijds aansluiten of vertrekken, maar graag in stilte. Na het zingen bieden we jullie een kop thee aan.

De eerste bijeenkomst op donderdag zal de 3e donderdag in juni zijn:
Donderdag 16 juni
Aanvang 20u: recitatie, lezing, bhajans, meditatie.
Het programma zal rond 22u afgerond worden.
Daarna is er gelegenheid om samen een thee te drinken.

De eerstvolgende bijeenkomst op de 1e donderdag van de maand zal vallen op:
Donderdag 7 juli
Aanvang 20u: recitatie, lezing, bhajans, meditatie.
Het programma zal rond 22u afgerond worden.
Daarna is er gelegenheid om samen een thee te drinken.

Save the dates!
We zien ernaar uit jullie allen weer in het centrum van Amma te ontmoeten.

Van 2005-2020 werd er elke zomer in de ashram in Duitsland een internationaal AYUDH kamp georganiseerd waarbij een 300 tal jongeren bij elkaar kwamen. De afgelopen 2 jaar vond dit kamp plaats in de vorm van een online forum.
Elke keer was er een thema waar we gedurende 10 dagen over leerden en samen aan werkten, onder meer door deel te nemen aan workshops.
Met veel vreugde en enthousiasme kunnen we je vertellen dat we dit jaar elkaar opnieuw fysiek kunnen ontmoeten en ons kamp opnieuw in de ashram in Duitsland zal plaatsvinden!

Het kamp zal plaatsvinden van
28 juni tot en met 3 juli
Het thema zal zijn:
“The Power in You(th) – Recover, Regenerate, Revive.”

“De kracht zit in jou/jongeren – Herstellen, Hervormen, Herleven”

Tijdens ons kamp, willen we de kracht in onszelf (her)ontdekken en we willen herstellen van de gevolgen van de covid-periode (o.a. sociale isolatie en angsten). We gaan hierbij op zoek naar nieuwe energie, passies en willen nieuwe vriendschappen opbouwen. En tot slot willen we de activiteiten en samenwerkingen van voor de covid-periode weer doen opleven en nieuwe creëren.

Het kamp zal plaatsvinden in het Engels. Er kan vertaling voorzien worden als je dit aangeeft in het inschrijvingsformulier. Het inschrijvingsformulier is in het Engels, als je hierbij moeilijkheden hebt, kan je Leonie contacteren: zie contactgegevens onderaan deze nieuwsbrief.

Voor deelname aan de summit wordt een vergoeding gevraagd (eten en accommodatie inbegrepen) waarvan de prijs nog niet bekend is. Als deze kostprijs voor jou problemen oplevert, kan je dit aangeven in het inschrijvingsformulier en zal er naar een oplossing gezocht worden. Op de website AYUDH, facebook AYUDH Europe | Facebook en instagram AYUDH Europe vind je meer informatie.

Ben je tussen de 15 en 30 jaar oud en wil je je graag laten inspireren door het kamp? Wacht niet en schrijf je in via deze link. Deze inschrijving is nog niet definitief, van zodra je dit formulier hebt ingevuld ontvang je een mail. Daarna moet je nog even wachten tot je de definitieve link ontvangt om je inschrijving compleet te maken.

Kan je niet wachten om de sfeer van het kamp al op te snuiven? Zie onderaan ons filmpje van 2019.
Als je nog vragen of twijfels hebt, contacteer gerust Leonie via: belgium@ayudh.eu

Ben je ouder dan 30 jaar en wil je ook graag komen? Dat kan! Het kamp kan enkel doorgaan door de vele helpers die iedere keer het kamp compleet maken.
Schrijf je in via volgende link: Registration Seva Summit 2022 .

Voor AYUDH België,
Leonie

 

Op zondag 13 maart hebben we samen met de lokale milieuvereniging ‘Ons Streven’ afval geraapt aan de Schelde- en Durmeboorden vlakbij het centrum van Amma. Net als vorige jaren zijn we er met veel enthousiasme in gevlogen. De zon scheen en er was een koude wind, een goede combinatie om in beweging te blijven.

Het viel ons op, dat er minder afval te bespeuren was dan tijdens andere zwerfvuilacties. Goed nieuws dus! We lieten ons vertellen dat er meer wandelaars tijdens hun wandeling afval rapen waardoor het nu schoner is. Wat waren we blij om te horen dat vele mensen zich hiermee bezig houden. Toch was ons werk zeker niet overbodig en hebben we ons niet verveeld! Ook waren er mensen die juist ín de polder meer afval gevonden hadden dan andere jaren. Misschien was dat het gevolg van het meermaals overstromen van de polder begin dit jaar.

Opnieuw vonden we verschillende gekke voorwerpen zoals een clownsneus, een sandaal, een tuut, een autoband, een hak van een schoen, een rugkussen uit een zetel, een zak met kapotte dakpannen, speelgoedfiguurtjes, piepschuim, wéér heel veel plastic oorstokjes en uiteraard ook chirurgische mondmaskers.

Er was helaas enorm veel plastic te bespeuren. We probeerden zowel de grote als de kleine voorwerpen uit de natuur weg te halen. We werkten heel gefocust tussen het riet dat overal de bodem bedekte en probeerden het gebied schoon achter te laten voor de dieren, de mensen en natuurlijk voor de natuur.
We kregen veel aanmoediging van voorbijgangers die ons bezig zagen en dit droeg zeker bij aan de sfeer. Het was fijn om elkaar na lange tijd weer terug te zien. We genoten van elkaars gezelschap en leerden nieuwe mensen kennen.
Zo konden we terug werken aan één van de vele missies van Amma: de noodzaak om de aarde en de natuur met respect te behandelen.
Na 3 uur afvalrapen kregen we, bovenop de schone omgeving, een leuke beloning: samen rond een grote tafel genieten van een hapje en een drankje!

Vrienden van Amma
Verslag van Leonie

Zoals we al een paar keer aangekaart hebben, is het nodig om in het centrum een verluchtingssysteem te installeren. Vanwege corona zijn samenkomsten nog altijd gebonden aan regels die gerelateerd zijn aan de luchtkwaliteit.
Zodra Amma hier de toezegging voor gegeven had, hebben we diverse veranderingen in gang gezet. Maar momenteel stuiten de installateurs op vertragingen in de toelevering van sommige materialen.
We hadden het sterke verlangen en de hoop om met Pasen terug een programma en een wake te houden met jullie. Om daarna de vastenperiode af te sluiten met een gezamenlijk Paasontbijt. Hoe vernieuwend zou dat geweest zijn!
Maar tot onze spijt, is er nog geen werkman aan de slag kunnen gaan. Wij voorzien dat het werk niet voor Pasen afgerond kan worden, want zij wachten nog op hun laatste materialen. Wij wachten op hun telefoontje …

Met dit perspectief voor ogen, bidden we dat de wereld de weg zal vinden die leidt van duisternis naar licht. Ook iedere mens afzonderlijk wensen we voor deze Pasen een kleine stap in die richting toe.

Om Lokah Samastah Sukhino Bhavantu
Moge alle wezens in het universum het geluk en de vrede vinden

Onlangs is de 40-daagse vastenperiode weer begonnen. Dit is van oudsher een periode waarin we onszelf comfort en genot ontzeggen om meer aandacht te geven aan onze innerlijke groei. Deze periode van inkeer en ommekeer is als het ijken van ons spiritueel kompas. Het is een kans om onze innerlijke doelen en ons dagelijks handelen scherp te stellen. Vasten bestaat echter niet alleen uit zelfonderzoek. Medeleven tonen en anderen helpen, speelt in de vastentijd ook een belangrijke rol. Om deze reden brengen wij in de vastenperiode meestal één van Amma’s charitatieve projecten onder de aandacht.

Terwijl we ons aan het beraden waren over het project dat we dit jaar zouden kiezen, wierp Amma het ons in de schoot: ze heeft ons gevraagd om een oproep te doen om de hulpverlening aan Oekraïense vluchtelingen mee mogelijk te maken. We vragen uw steun voor de Europese vrijwilligers, waarvan we sommigen al vele jaren kennen. Misschien heeft u hen ook al ontmoet: Rohit kwam naar Amma’s centrum in België voor de satsangs en nam deel aan de zwerfvuilactie. En Martin Schneiderhan heeft u wellicht gezien tijdens Amma’s programma’s.

 

Voorlopig hebben de vrijwilligers alleen uw financiële donaties nodig. Zij zullen op aanwijzingen van Amma en Swami Shubamritananda Puri de door u gestorte bijdragen op de juiste manier besteden.

Afhankelijk van de evolutie van de situatie houden we u op de hoogte van de noden.
Als u gehoor wilt geven aan Amma’s oproep en haar werk voor de Oekraïense vluchtelingen mee mogelijk wilt maken, dan kunt u uw bijdrage storten op:

Vrienden van Amma ETW
BE18 7360 4359 1965
Met vermelding van ‘Oekraïne’

Sinds het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne staan vrijwilligers van Embracing the World in Polen aan de grens met Oekraïne klaar om honderden Indiase studenten en andere vluchtelingen op te vangen en in veiligheid te brengen. Ondanks het barre winterweer blijven ze zitten om te zorgen voor mensen die na lange afstanden te hebben afgelegd, hier aankomen
om aan de gevechten te ontsnappen.

De teams helpen vluchtelingen van alle nationaliteiten met kleding, schoenen, voedsel, dekens en andere basisbehoeften. En ze organiseren
onderdak voor hen die dat niet hebben.

Lees meer:
Vrijwilligers in Europa helpen honderden mensen om vanuit Oekraïne de grens
over te steken

Help hen te helpen!

 

Wij zien uit naar jullie komst op

zondag 13 maart
ter gelegenheid van het
rapen van zwerfvuil aan de Schelde- en Durmeboorden
vlakbij het centrum van Amma

We verzamelen om 14u aan het standbeeld dat op het einde van de Sint Jozefstraat staat.
Breng werkkleding en laarzen mee (dan houd je droge voeten). We verzamelen rond 17u voor een gezamenlijke afsluiting.

Lees meer

Graag geven we nog wat uitleg te geven over hoe je het centrum best benadert in het kader van de huidige wegenwerken in Tielrode.
Je komt best NIET via Temse. De Burgemeester Achiel Heymanstraat (grote baan door Tielrode) is langs die kant afgesloten en de omleiding is zeer complex en niet zonder risico’s (smalle wegen).

Kom best langs de andere kant: op de E17 neemt u afrit 14 (Sint-Niklaas-West) in de richting Hamme/Dendermonde. Dit is de N41. Zodra u op de N41 bent, komt u kort na elkaar 2 stoplichten tegen, rijdt hier rechtdoor. Houdt wel rechts aan en neem de eerste afrit. U komt op een rond punt waar u de 3e afslag moet nemen naar Tielrode.
Vanaf daar komt u borden tegen die erop wijzen dat er alleen doorgang is voor lokaal verkeer. Het centrum van Amma en het standbeeld nabij de Durme, waar we verzamelen, is langs die weg bereikbaar.

We zien ernaar uit jullie binnenkort te ontmoeten!

Het is alweer lang geleden dat we elkaar troffen! Het was tijdens de sponsorwandeling onder leiding van Geert. We genoten allemaal van het samen- en buiten zijn!
Het centrum is in volle verwachting van de verwezenlijking van de plannen die de luchtkwaliteit in het centrum zullen verbeteren én om daarna weer snel open te kunnen gaan.
In de tijd die we tot dan nog moeten overbruggen, dient zich de gelegenheid aan om samen in de buitenlucht nog eens de handen uit de mouwen steken, ter wille van Moeder Aarde.We gaan weer
Zwerfvuil rapen!
zondag 13 maart
(14u00-17u00)

Na de hoge getijden van deze winter en de recente stormen is er opnieuw heel wat afval aangespoeld op de oevers van de Schelde en de Durme, in de directe omgeving van Amma’s centrum. We gaan dat zwerfvuil langs de Durme en Schelde opruimen. Beide rivieren en hun schorren en slikken zijn Europees beschermd. Ze maken deel uit van een waardevol natuurgebied en zijn ook internationaal van belang. Talrijke trekvogels komen hier overwinteren en het is voor vele water- en zangvogels een belangrijk broedgebied.

Amma benadrukt de noodzaak om de aarde en de natuur met respect te behandelen. Deze schoonmaakactie kan zowel onszelf als anderen stimuleren bewuster om te gaan met afval. Misschien kunnen we ons afval nog beter sorteren, of zelfs voorkomen? We kunnen in onze straat of buurt spontaan het achtergelaten vuil oprapen. En ons enthousiasme kan voorbijgangers inspireren om hetzelfde te doen of om bij een volgende opruimactie mee te helpen.

Deze zondag sluiten we ons weer aan bij de lokale milieuwerkgroep ‘Ons Streven’ die deze jaarlijkse opruimactie organiseert. We verzamelen om 14 uur aan het standbeeld van ‘den Toeter’, het standbeeld aan het einde van de Sint-Jozefstraat in Tielrode. De gemeente Temse geeft logistieke ondersteuning aan deze actie en stelt vuilnisrapers, handschoenen, vuilniszakken etc… ter beschikking. Neem zeker je laarzen of waterdichte schoenen mee en trek kledij aan die vuil mag worden.
We sluiten de namiddag af met een drankje in het Gildenhuis aangeboden door Ons Streven.

De deelname van Vrienden van Amma was steeds een groot succes !
Je bent van harte welkom … tot ziens zondag 13 maart!

Als de lente voor de deur staat is het tijd voor de grote schoonmaak van de Scheldeboorden achter het Centrum van Amma.
Op 13 maart verzamelen we om 14u aan ‘den Toeter’ in Tielrode (het standbeeld aan het eind van de St. Jozefstraat).
Iedereen is welkom!

En wie weet, kunnen we vrij binnenkort ook weer samen komen in het centrum …
We brengen u op de hoogte zodra er meer perspectief is, er wordt aan gewerkt !

 

Dit jaar hebben we samen weer de 9000 kilometer gewandeld die ons symbolisch tot bij Amma in India brengt. Met deze sponsortocht, die in feite een estafette van Liefde was, steunden we tegelijk Amma’s humanitaire projecten.
Meer dan 1700 mensen uit 16 verschillende landen namen deel: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Zweden, Zwitserland.
Samen hebben we meer dan 57.000 kilometer afgelegd en we schonken in totaal meer dan € 73.000,- aan de projecten van Embracing The World.

We hebben gewandeld, gezwommen, gefietst, gelopen, gereden … We hebben bomen geplant, de natuur properder gemaakt, gekuist na de watersnood in Wallonië, eenzame mensen bezocht, kleding en schoenen aan asielzoekers gebracht en wat al niet meer in liefdevolle stilte gedaan …

In België namen ruim 70 personen deel en we legden gezamenlijk bijna 8500 km af! We brachten het prachtige bedrag van ruim € 8000,- samen.

Met elke stap die we gezet hebben, hebben we onze liefde voor Amma en haar missie, omgezet in daden. Door in daden afstanden te overbruggen, zijn afstanden verdwenen. Die liefde heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Die liefde voor Amma en haar missie heeft ons dichter bij haar gebracht.

Onze oprechte dank aan iedereen die een grote of kleine stap heeft bijgedragen aan het succes van deze sponsoractie! Alleen dankzij jullie, alleen samen was dit mogelijk! Alleen samen kun je bruggen bouwen, alleen samen kun je grootse werken realiseren … Daarom zegt Amma soms: “Mijn kinderen zijn mijn kracht.”

Van 1 tot 3 januari zal Swami Shubamritananda Puri een on-line retraite leiden (Engels) rond het thema:

No God; no Peace.
Know God; know Peace.

Het contact en de verbinding met Amma heeft ieder van ons diep geraakt en veranderd. In haar omhelzing hebben we ware vrede gevonden.
Sinds meer dan tien jaar is Swami Shubamritananda één van de meest herkenbare stemmen van Amma in de wereld. Slechts het horen van zijn stem doet ons al ‘thuis komen’.

We treffen elkaar op Nieuwjaarsdag onder leiding Swami Shubamritananda Puri voor een speciaal en feestelijk weekend met meditatie, satsang en yoga.
Lees meer (Engels) en inschrijven