Sanitair project in Uttarakhand

2 Maart 2015

 

In plaats van gratis toiletten te bouwen voor enkele hulpbehoevende families, leren we vrouwen uit de lokale bevolking de vaardigheden die nodig zijn om toiletten te bouwen voor hun hele dorp. We maken hiervoor gebruik van onderwijs dat specifiek ontwikkeld is voor het aanleren van vaardigheden via tablets gecombineerd met training in de praktijk.
Met dit project beoogt Ammachi Labs:

  1. Bevorderen van bewustzijn van hygiëne en gezondheid
  2. Het aanbrengen van grote verbeteringen in de sanitaire voorzieningen van het hele dorp.
  3. Het aanleren van waardevolle vaardigheden waarmee vrouwen een zekere bron van inkomsten verwerven.
  4. Bevorderen van zelfrespect en onafhankelijkheid.

 

 

Yamuna, een Franse vrijwilligster van Embracing the World, is Ammachi Labs’ Coordinator voor Uttarakhand. Zij is zowel bekwaam in het onderwijzen via de tablet als in de praktijklessen, wat dit project zo uniek maakt.

 

Normaal gezien zouden deze vrouwen enkel de materialen aandragen, terwijl de mannen het werk zouden doen waarvoor specifieke vaardigheden nodig zijn. Vandaag probeerden zij voor het eerst – vol enthousiasme – hun nieuw geleerde vaardigheden uit. Dit bestond uit het afmeten van de grond, het mengen van de cement en het leggen van stenen met behulp van schietlood en waterpas. Ze werkten door tot het donker was. In slechts één dag hadden ze de fundering voor hun eerste toilet gelegd.

– Das

<< vorige <<                        >> volgende >>