Onlangs is de 40-daagse vastenperiode weer begonnen. Dit is van oudsher een periode waarin we onszelf comfort en genot ontzeggen om meer aandacht te geven aan onze innerlijke groei. Deze periode van inkeer en ommekeer is als het ijken van ons spiritueel kompas. Het is een kans om onze innerlijke doelen en ons dagelijks handelen scherp te stellen. Vasten bestaat echter niet alleen uit zelfonderzoek. Medeleven tonen en anderen helpen, speelt in de vastentijd ook een belangrijke rol. Om deze reden brengen wij in de vastenperiode meestal één van Amma’s charitatieve projecten onder de aandacht.

Terwijl we ons aan het beraden waren over het project dat we dit jaar zouden kiezen, wierp Amma het ons in de schoot: ze heeft ons gevraagd om een oproep te doen om de hulpverlening aan Oekraïense vluchtelingen mee mogelijk te maken. We vragen uw steun voor de Europese vrijwilligers, waarvan we sommigen al vele jaren kennen. Misschien heeft u hen ook al ontmoet: Rohit kwam naar Amma’s centrum in België voor de satsangs en nam deel aan de zwerfvuilactie. En Martin Schneiderhan heeft u wellicht gezien tijdens Amma’s programma’s.

 

Voorlopig hebben de vrijwilligers alleen uw financiële donaties nodig. Zij zullen op aanwijzingen van Amma en Swami Shubamritananda Puri de door u gestorte bijdragen op de juiste manier besteden.

Afhankelijk van de evolutie van de situatie houden we u op de hoogte van de noden.
Als u gehoor wilt geven aan Amma’s oproep en haar werk voor de Oekraïense vluchtelingen mee mogelijk wilt maken, dan kunt u uw bijdrage storten op:

Vrienden van Amma ETW
BE18 7360 4359 1965
Met vermelding van ‘Oekraïne’

Sinds het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne staan vrijwilligers van Embracing the World in Polen aan de grens met Oekraïne klaar om honderden Indiase studenten en andere vluchtelingen op te vangen en in veiligheid te brengen. Ondanks het barre winterweer blijven ze zitten om te zorgen voor mensen die na lange afstanden te hebben afgelegd, hier aankomen
om aan de gevechten te ontsnappen.

De teams helpen vluchtelingen van alle nationaliteiten met kleding, schoenen, voedsel, dekens en andere basisbehoeften. En ze organiseren
onderdak voor hen die dat niet hebben.

Lees meer:
Vrijwilligers in Europa helpen honderden mensen om vanuit Oekraïne de grens
over te steken

Help hen te helpen!